Vallja be: amíg nem vészhelyzetről van szó, a szemésszel való találkozás aligha szerepel a tennivalókkal kapcsolatos listáján. Illetve, ami még rosszabb, hogy már dioptriás szemüveget visel, és “remekül lát”, így ugyebár nincs szükség rendszerés ellenőrzésre? Nos, a szemeit nem szabad elhanyagolnia, amint a szemvizsgálat sem egy, az életben egyszer elvégzendő dolog. Az alábbi 6 tényező bármelyike esetén éppen ideje meglátogatnia szemorvosát.

1. Már betöltötte a 40. életévét

Élete során a rendszeres szemvizsgálatok nagyon fontosak. Sajnos a látása nem marad örökké a legjobb. Azok számára, akik korábban még nem viseltek szemüveget, de már betöltötték a 40. életévüket, a rendszeres vizsgálat okos dolog. Erős esély van ugyanis rá, hogy a szemeikre ráférne egy olvasószemüveg.

2. Homályos látás

Ha nehezen látja a távoli tárgyakat, meglehet, hogy homályos látástól szenved. Ennek a leggyakoribb okai a rövidlátás (myopia) és a távollátás (hyperopia). Szemésze segítsége nélkül nem tudja megoldani ezt a problémát, ne vesztegesse hát az időt, és látogassa meg, mielőtt a dolog rosszabbra fordulna.

3. A dolgokból egy helyett kettőt lát

Egyet fizet, kettőt vihet – remekül hangzik, ugye? Ha a látásáról van szó, már kevésbé. Amikor a szemei elkezdik megzavarni a fejét, és a tárgyakat duplán látja, az komoly szemproblémákat jelent, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

4. Összekeveri a színeket

Az egyes színárnyalatok vagy színerősségek megkülönböztetésének nehézségét más néven színvakságnak is nevezik. Sajnos (vagy szerencsére) ez a betegség leginkább a férfiakat érinti, és nagyon zavaró lehet. Amennyiben ön is ezzel a problémával küzd, konzultáljon szemorvosával további információkért.

6 ok a szemorvos azonnali meglátogatására

5. Szemei fájnak és bevörösödnek

Ezt a tünetet gyakran hajlamosak vagyunk félvállról venni, főképp a számítógép képernyője előtt eltöltött órákat követően. Viszont a rendkívüli fájdalom és szemvörösség fertőzésre is utalhat, ami szakértői segítséget igényel. Továbbá, mindkét jel utalhat szemfáradtságra (más néven asthenopia), amelyet mindenképpen érdemes orvosnak megmutatni.

6. Már szemüveget visel

Amint a szemvizsgálat sem egy, az életben egyszer elvégzendő dolog, attól, hogy már szemüvegtulajdonos, az nem jelenti azt, hogy többé nem kell szemészhez járnia. Sajnos a dioptriás szemüvegek nem állítják helyre a látást, csak lelassítják a romlásának folyamatát, de az így is bekövetkezik. Így, ha már eltelt némi idő a legutolsó látásvizsgálat óta, épp ideje felírnia egyet a naptárába.

6 ok a szemorvos azonnali meglátogatására
Az időben szerzett segítség megelőzheti a további látásproblémáit. Ha úgy érzi, hogy a fent említett tényezők bármelyike ismerősnek tűnik az ön számára, minél hamarabb kérjen egy időpontot szemorvosától. Amikor ezzel végzett, már csak a megfelelő keret kiválasztása maradt hátra. A jövő hét során 50% KEDVEZMÉNYT biztosítunk az eyerim által forgalmazott dioptriás lencsékre, így egy kisebb vagyont takaríthat meg. Teljes dioptriáslencse-kínálatunkat itt találhatja meg.

Gyorstipp: Ha gyakran dolgozik számítógéppel, a szemvizsgálati időpontot délelőttre kérje. A számítógépes munka ugyanis szélesebbé teszi a pupilláit napközben, amely negatívan befolyásolhatja a vizsgálatot.