A napszemüvegek részei a mindennapjainknak. Továbbá a közös munka során a napszemüvegek igazi szerelmeseivel az eyerimnél, sok mindent megtanultam a termékekről – nem csak remek kiegészítők bármilyen outfithez, de az egészséghez is fontos. A napszemüveg mindig KÖTELEZŐ amikor ragyog a nap, nem csak a nyári hónapokban. Még jobb, ha a napszemüveged polarizált. Hogy miért? Beszéljünk róla.

A napszemüvegek nélkülözhetetlenek, nem opcionálisak

A polarizált napszemüvegek tökéletesek és nem csak nyáronMár írtunk arról, hogy miért kell napszemüveget viselni télen. Ha elolvastad a cikket, akkor tudod, hogy a napsugárzás káros lehet számodra a hőmérséklettől függetlenül, a felhős idő ellenére is! Nem arról van szó, hogy nem mész ki a házból az őszi és téli hónapokban. Ősszel lehet túrázni, futni és minden egyebet csinálni, amit kihagytál júliusban és augusztusban, amikor túl meleg volt. Golfozás esetleg? Időtöltés a barátaiddal egy biciklitúrán vagy elmennél velük vitorlázni? Aztán amikor a tél végre megérkezik, eljön a téli sportszezon és fogadni mernék rá, hogy sokatok szeret síelni vagy snowboardozni a festői szépségű hegyi lejtőkön. És, ha nem is vagy egy nagy sportrajongó, valószínűleg legalább egy autót vezetsz napi rendszerességgel. Ezen tevékenységek mindegyike sokkal egyszerűbb (és biztonságosabb a szemeidnek) egy napszemüveggel. És tudod mi jobb a napszemüvegekél?

Polarizált napszemüvegek? Miért?

A polarizált napszemüvegek tökéletesek és nem csak nyáron

Így van emberek. A polarizált szemüvegek léteznek és mind a divatot, mind az egészséget új szintre emelik. A szokásos 100%-os UV védelem mellett, amelyet minden minőségi szemüveg biztosít, a polarizált szemüvegek még többet is tudnak nyújtani.

A "polarizált" melléknév az úgynevezett “polarizáció” technológiájából jön, amelyet ezek a szemüvegek is használnak. Minden polarizált napszemüveg lencséje rendelkezik egy extra kémiai bevonattal. Ezt a bevonatot kifejezetten abból a célból fejlesztették ki, hogy elnyelje a napsugarakat, és csökkentse a vakító fényt, amelyet "káprázásnak" nevezünk. A káprázás az, ami akkor történik, amikor a fény különböző felületekről, például az utakról vagy a vízről visszaverődik és elvakít téged vagy legalábbis kényelmetlenséget okoz számodra.

Igen, pontosan ez az a dolog, ami akkor történik, amikor vezetsz és hirtelen nem hihetsz a saját szemeidnek, mert a napfény visszaverődik az aszfaltról. Ha már valaha vitorláztál vagy horgásztál, akkor tudod, hogy ez még rosszabb is lehet, ha nagy vízfelület van körülötted.

Igen, ez igazán kellemetlen tud lenni. Hál’ istennek van egy könnyű módja annak, hogy ezt elkerüljük, nemde?

Oké, de honnan tudjam, hogy melyiket vegyem meg?

A polarizált napszemüvegek tökéletesek és nem csak nyáron A polarizált Ray-Ban Club Master

Ahhoz, hogy a tevékenységedtől függetlenül is stílusosan és elbűvölően nézz ki, nézd meg a Christopher Cloos unisex napszemüvegeit, ez egyike a kedvenc márkáinknak.

Ha amiatt aggódsz, hogy a polarizáltság túl praktikus ahhoz, hogy stílusos legyen, keresgélj a Dior-nál és nézd meg a letisztult szemüvegeiket. Ehhez hasonlóan kedvenc márkáink közül sokan kínálnak polarizált napszemüvegeket: a Hugo Boss-t, Michael Kors-t vagy az Emporio Armani-t beleértve. 

Egy polarizált szemüveg kiválasztása nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a Ray-Ban iránti rajongásodról - az ikonikus olasz márka árusít polarizált szemüvegeket a mindennapokra, de még akár golfozáshoz is.

Ha egy sportos szemüvegre vágysz, keresgélj az Oakley-nál. A mindenki által kedvelt márka árusít szemüvegeket futáshoz, biciklizéshez, golfhoz és horgászathoz.

És természetesen ki tudna elfelejtkezni a Polaroid-ról, a márkáról, amely elkezdte ezt az egészet. A Polaroid alapítója volt az, aki elsőként szabadalmaztatott polarizáló szűrőket, amely végül ahhoz vezetett, hogy a márka világelső a mai napig, ha polarizált napszemüvegekről van szó.

Olyan csúcstechnológiájú és olyan divatos napszemüvegeket árulnak, hogy nem is fogod tudni eldönteni, hogy melyiket vásárold meg először. Ha erről lenne szó, nagyszerű híreink vannak számodra - a Polaroid a legmegfizethetőbb márkák egyike.

Ha rákeresel a “polarizált napszemüveg” kifejezésre, nem fog sokáig tartani amíg ráakadsz egy útmutatóra ahhoz, hogy megtudd hogyan kell megállapítani, hogy egy szemüveg valóban polarizált-e vagy becsapás áldozata lettél. Ezt könnyebbé tettük számodra - az eyerimen vásárolt szemüvegek 100%-ban minőségiek, erről biztosíthatunk. Add meg a szemeidnek azt, amit valóban megérdemelnek, próbáld ki a polarizált szemüvegeket.