• E-shop
  • Info
  • Fiók
 

Dioptriás lencsék az eyerimen:
Melyik a legjobb az Ön számára?

Közzétéve: 2022.10.05., 5 perc olvasási idő

 
 

Már több mint 500 000 vásárló élvezi a jobb látást a dioptriás szemüvegeinknek köszönhetően, melyek első osztályú lencséket tartalmaznak, amelyek az egyik vezető európai dioptriás lencsegyártó, az EssilorLuxottica-szal együttműködésben jöttek létre.

A francia Essilor társaság 160-éves múlttal rendelkezik, amely során jelentős technológiai előrelépésben vettek részt az optika szakterületén. A társaság három innovatív és technológiai központot vezet, valamint együttműködik állami és magán kutatóintézetek nemzetközi hálózatával, hogy jobb megoldásokat fejlesszenek az emberek szemészeti szükségleteinek javítására, függetlenül attól hol élnek vagy mennyi a keresetük. Tudjon meg többet az EssilorLuxottica társaságról itt.

Essilor

A francia Essilor társaság 160-éves múlttal rendelkezik, amely során jelentős technológiai előrelépésben vettek részt az optika szakterületén.

Az EssilorLuxottica társaság lencséivel ellátott dioptriás szemüvegek rendelésével biztos lehet abban, hogy egymást kiegészítő több technológia kombinációja jut el önhöz, amelyek javítják látását, védik szemeit és javítják a látása élességét. És azért, hogy új szemüvege maximálisan illeszkedjen minden szükségletéhez, több típus és számos tökéletesítés közül választhat.

Hogyan válasszon szemüveget, hogy minden igényének megfeleljen? Melyik típus a legjobb az Ön számára, és milyen funkciókra van szüksége?

 

A lencsék típusai

Hogyan kellene segítenie az új szemüvegnek?

Jobb látás távolba

Jobb látás távolba

Jobb látás távolba – Ebben az esetben távoli szemüvegre van szüksége, amely a rövidlátást (miópiát) korrigálja, vagyis azt az állapotot, amikor probléma nélkül látja a közeli tárgyakat, de a távolabbi dolgok elmosódottnak tűnnek. A szemészeti vényen ez az állapot mínuszjellel (-) van jelölve, ezek a lencsék pedig "mínuszos lencseként" ismertek.

Jobb látás távolba
Jobb látás közelre

Jobb látás közelre

Jobb látás közelre – Ebben az esetben olvasó szemüvegre van szüksége, amely a távollátást (hiperópiát) korrigálja, tehát azt az állapotot, amikor a tárgyak többségét nem látja élesen, függetlenül attól, milyen távolságban vannak. A szemészeti vényen ezt az állapotot pluszjel (+) jelöli és ezek a lencsék "pluszos lencseként" ismertek.

Jobb látás közelre
Jobb látás közelre és távolra is

Jobb látás közelre és távolra is

Jobb látás közelre és távolra is – Ilyen esetben multifokális szemüvegre van szüksége, amely mindkét problémát korrigálja – a rövidlátást (miópiát) és a távollátást (hiperópiát) is. Vitathatatlan előnyük, hogy nem kell több szemüveget cserélgetnie.

Jobb látás közelre és távolra is
Jobb látás közelre és távolra is

Digitális kényelem

Digitális kényelem – A speciális Eyezen® lencsék fejlett rendszert tartalmaznak a digitális képernyők káros kék fényének szűrésére, jelentősen csökkentve a látás fáradtságát és más kapcsolódó problémákat (fejfájás, homályos látás).

Jobb látás közelre és távolra is
Divatszemüvegek

Divatszemüvegek

Divatszemüvegek – Ez a szemüvegtípus divatos kiegészítőként is használható. Lencséi nem dioptriásak, de például kékfényszűrővel lehet őket tökéletesíteni.

Divatszemüvegek


Vylepšenia dioptrických skiel

 

Lencsék tökéletesítései

Hagyományos lencsék

Hagyományos lencsék

Hagyományos lencsék. Ne hagyja magát félrevezetni a megnevezéssel – a hagyományos lencséink az EssilorLuxottica társaságtól prémium minőségű áttetsző üvegből készülnek, melyek antireflex réteggel vannak bevonva, karcolásállóak, vízállóak és mint az összes többi szemüvegünk, 100 %-os UV védelmet nyújtanak.

Hagyományos lencsék
A kékfényszűrős lencsék

A kékfényszűrős lencsék

A kékfényszűrős lencsék speciális antireflex felülettel vannak ellátva, ami a digitális eszközök által sugárzott káros kékfény akár 35 %-át blokkolja. Ezáltal mérséklik a szem fáradtságát, kipirosodását, a fejfájást és az alvásproblémákat. Ezek a lencsék 100 %-os UV-védelmet biztosítanak, karcolásállóak, nem maradnak foltosak, és minden tevékenységtípushoz alkalmasak, akárcsak mindennapos viseletre.

A kékfényszűrős lencsék
A dioptriás napszemüveglencsék

A dioptriás napszemüveglencsék

A dioptriás napszemüveglencsék kombinálják a napszemüveget és a dioptriás szemüveget, aminek köszönhetően ideális 2az1-ben megoldást kínálnak. Választhat hagyományos, polarizált vagy stílusos tükrös lencsék közül.

- Hagyományos napszemüveg lencsék – Tónusos, 3. kategóriába tartozó lencsék az EssilorLuxottica társaságtól, amelyek a fény 83 %-át elnyelik a szemek optimális védelmének érdekében a napfényes napokon. Három szín közül választhat – zöld, barna vagy szürke.

- Polarizált lencsék – Lehető legjobb UV-sugárzás elleni védelem. A polarizált napszemüveg-lencsék az EssilorLuxottica társaságtól maximális kényelmet biztosítanak a napfényes napokon, mert blokkolják a fényvisszaverődéseket a különböző felületekről, mint amilyen a víz, úttest, hó vagy a fedélzeti deszka. Ezáltal ideálisak sportoláshoz, vízparti pihenéshez vagy vezetéshez.

- Tükörbevonatos lencsék – Tónusos, 3. kategóriába tartozó lencsék az EssilorLuxottica társaságtól, amelyek a fény 83 %-át elnyelik a szemek optimális, sugárzás elleni védelmének érdekében a napfényes napokon – a hagyományos napszemüveglencsékkel ellentétben pedig divatos tükörhatást is biztosítanak! "Tükrös" lencséink háromféle színben kaphatók: arany, ezüst és kék.

A dioptriás napszemüveglencsék
A fotokromatikus lencsék

A fotokromatikus lencsék

A fotokromatikus lencsék csökkentik a dioptriás és napszemüveg állandó váltogatásának szükségességét. Ezek a sötétülő lencsék az EssilorLuxottica társaságtól alkalmazkodnak a fényerőhöz, beltéren színtelenek, de napfény hatására elsötétednek. A sötétülés megközelítőleg 30 másodpercig tart, kivilágosodásuk nagyjából 5 percig. Ezek a lencsék valóban többfunkciósak – 100 %-os UV-védelmet és 35 %-os kékfényvédelmet biztosítanak.

- Hagyományos fotokromatikus lencsék – Ezek a kiegészítő lencsék egésznapos viseletre alkalmasak. Beltéren csak enyhén színesek (szinte színtelenek), viszont UV hatására elsötétülnek. 100 %-os UV-sugárzás elleni védelmet nyújtanak. Két színben kaphatóak: barna (fokozza a kontrasztot) és szürke (semleges, támogatja a helyes színlátást) színekben.

- Prémium minőségű fotokromatikus lencsék – A legsötétebb fotokromatikus lencséink. Azok számára optimális, akik sok időt töltenek a szabadban és egyben a volán mögött is. Ezek a lencsék részben sötétek maradnak beltéren is.

A fotokromatikus lencsék
 
Materiál dioptrických skiel
 

Mi a különbség a lencse vastagságában?

Hagyományos lencsék

Hagyományos lencsék

 
Javasolt dioptria esetükben: +/- 2,00

Az UV-sugárzás 100 %-os blokkolásán kívül ezek a lencsék karcolásállóak, valamint antireflex és víztaszító réteggel vannak bevonva. Törési indexük 1,5 és a javasolt maximális dioptria esetükben +/- 2,00.

Vékony (könnyített) lencsék

Vékony (könnyített) lencsék

 
Javasolt dioptria esetükben: +/- 4,25

Az általános lencsékkel ellentétben a hagyományos lencsék 25 %-kal vékonyabbak és könnyebbek. Az UV-sugarak 100 %-os blokkolásán kívül ezek a lencsék 7x ellenállóbbak a karcolásokkal szemben, antireflex és víztaszító réteggel vannak bevonva. Törési indexük 1,60, a javasolt maximális dioptriájuk pedig +/- 4,25.

Extra vékony lencsék

Extra vékony lencsék

 
Javasolt dioptria esetükben: +/- 4,50-től +/- 6,00-ig terjed

Az általános lencsékhez viszonyítva 40 %-kal vékonyabbak és könnyebbek. Az UV-sugarak 100 %-os blokkolásán kívül ezek a lencsék rendkívül ellenállóak a karcolással szemben, antireflex és víztaszító réteggel vannak bevonva. Törési indexük 1,67 és a javasolt maximális dioptriájuk +/- 4,50-től +/- 6,00-ig terjed.

 

eyerim vision vagy prémium lencsék?

Minden lencsetípusunkhoz választható egy standard verzió, az eyerim vision lencsék formájában, valamint egy prémium verzió, melyet Essilor prémiumnak nevezünk.

Az eyerim vision lencséink minőségi, szabványosított és megfizethető árúak. Számíthatsz egy antigláresz rétegre, valamint egy keményített felületre, amely ellenáll a karcolásoknak és a szennyeződéseknek.

Az Essilor premium lencsék személyre szabottan készülnek, és tartalmazzák az optikai óriás, az EssilorLuxottica Crizal® felületkezelését. Az exkluzív technológiák kombinációja megvédi a lencséidet, így azok tükröződésmentesek, ellenállók a karcolásoknak, víznek és zsíroknak. Bármit is csinálsz, a lencséid sosem hagynak cserben.

 
 

Miért olyan kiválóak a dioptriás lencséink?

Nálunk ugyanolyan minősített dioptriaminőségre számíthat, mint a hagyományos üzletekben. Akkor miért van az a nagy különbség a lencsék árai között? Az üzletekben a szemüvegek árainak tartalmazniuk kell például a helyiségek bérleti díját, energiaárakat, forgalmazók és több alkalmazott költségeit stb. Mi a szemüvegeket közvetlenül a világmárkáktól szerezzük be , a lencsék esetében pedig együttműködünk a EssilorLuxottica társasággal és nincs szükségünk közvetítőkre, ennek köszönhetően nincsenek plusz költségeink. A dioptriás lencséket ráadásul szakképzett optometristánk csiszolja be közvetlenül saját laboratóriumunkban.

 
 
Választ
Bezár
Választ