Napsütés kint, mesterséges fény és monitor sugárzás bent. A gyorsan változó fényviszonyok gyakran problémát jelentenek azok számára, akiknek szemüvegre van szükségük. De ahol probléma van, az EssilorLuxottica a legújabb technológiai megoldással érkezik - Transitions® Light Intelligent Lenses™ önszínező lencsékkel! Miért válasszuk őket?

A korábbi cikkben beszéltünk a fotokromatikus (önszínező) szemüvegekről – ezek a szemüvegek változtatják a lencséik színét attól függően, hogy közvetlen napfényben vagy belső térben tartózkodsz-e. Kétségtelenül ez a legkényelmesebb módja annak, hogy védjük és korrigáljuk a látásunkat egyaránt.

Hogyan működnek az önszínező szemüvegek?

Az önszínező fotokromatikus szemüvegek automatikus és gyors folyamatban sötétednek el. Amikor a szemüvegeket napfény éri, a lencsékben lévő fotoreaktív vegyületek reagálnak az ultraibolya sugárzásra. Ez a folyamat sötétedést eredményez, hogy megvédje a szemeket az indokolatlan vakítástól és az UV sugárzás káros hatásaitól. Amikor a környezeti fényviszonyok ismét kevésbé fényesek, például amikor belső térbe lépünk, a lencsék fokozatosan visszatérnek eredeti, áttetsző állapotukba. A sötétedés körülbelül 30 másodpercig tart, míg az átlátszó állapotba való visszatérés körülbelül 5 percig tart.

Számos önszínező szemüveg található a piacon, de mi mindig a legjobbat szeretnénk kínálni. Ezért az eyerim kínálatában az EssilorLuxottica globális optikai óriásának Transitions® Light Intelligent Lenses™ önszínező lencséit találja. Miben különböznek ezek a szemüvegek? Nézzük meg.

 

1) Transitions Signature GEN 8®

Ez a 8. generációs adaptív szemüveg mindennapi viselésre készült. Belső terekben áttetszőek, de elkezdenek sötétedni, amikor UV fénnyel érintkeznek. 100%-os UV-védelmet nyújtanak és két színben érhetők el: barna (a kontraszt növelése érdekében) és szürke (semleges, támogatja a színek helyes észlelését).

 

2) Transitions XTRActive®

Ha különösen fényérzékeny vagy, vagy gyakran ki vagy téve erős fénynek, az új generációs Transitions XTRActive® szemüvegek az Ön számára készültek. Ezek a legjobban sötétedő önszínező szemüvegek extra fényvédelemmel, ami kiválóan alkalmas söfőrök számára is. 100%-os UV-védelmet biztosítanak és megbízhatóan szűrik a belső kék-fekete fény akár 34%-át és a külső kék-fekete fény akár 90%-át. Ezek a szemüvegek bent enyhén színezettek maradnak, ami azonban nem befolyásolja a látását. A jó hír, hogy a sötét állapotból vissza az áttetsző állapotba való átmenet akár 35%-kal gyorsabb, mint más lencséknél.

A szemüvegesek tesztelése azt mutatta, hogy sok helyzetben – például vezetés közben, erős nappali fényben, képernyő előtt tartózkodva vagy mesterséges fénynek kitett helyeken – előnyben részesítik az új generációs Transitions XTRActive lencséket.

 

Gyakran Ismételt Kérdések


1) Hogyan különbözik a Transitions a hagyományos áttetsző lencséktől?

A hagyományos áttetsző lencséi kiválóan korrigálják a látását, ha refraktív hibája van (rövidlátás, távollátás, öregszeműség vagy astigmia). A Transitions lencsék azonban tovább mennek, biztosítva, hogy a szeme csak az optimális mennyiségű fénynek legyen kitéve minden fényviszony mellett.

 

2) A Transitions szemüvegek blokkolják az UV sugárzást és a kéket?

A Transitions lencsék akár a 100%-át is blokkolják a káros UV sugárzásnak, ami károsíthatja a szemet, beleértve a szaruhártya égését és a retina degenerációját. A digitális eszközökből származó kék fény szűrése is nagyszerű hozzáadott érték. 

  • A Transitions Signature GEN 8 akár a káros kék-fekete fény 20%-át is szűri áttetsző állapotban és akár 85%-át sötét állapotban. 

  • A Transitions XTRActive akár 34%-át szűri a belső kék-fekete fénynak és akár 90%-át a külső kék-fekete fénynak.

 

3) Hozzáadhatom a Transitions lencsét bármelyik kerethez?

A Transitions lencsék minden eyerim kínálatában lévő kerethez alkalmazhatók, így könnyedén összehangolhatja a legmodernebb szemgondozást a személyes stílusával.
 

4) Választhatok-e Transitions szemüveget, ha nincs dioptriám?

A jó hír az, hogy a Transitions lencsék technológiai előnyeit élvezheti dioptria nélkül is. Egyszerűen válassza ki bármelyik keretet az eyerim kínálatából. A szemüveg kiválasztásakor válassza a "Dioptria nélküli szemüveget szeretnék" lehetőséget, majd a következő lépésben az "önszínező (fotokromatikus) lencsék" lehetőséget.

  • A Transitions Signature Gen8 tökéletes a mindennapi élethez, és két szín közül választhatsz. A legjobb védelmet nyújtják a szemeid számára a elvakítás ellen.

  • A Transitions XTRActive viszont azok számára ideális, akik sok időt töltenek közvetlen napsütésben vagy autóban, ahol aktiválódnak és csökkentik a vakítást, ahová csak megy.
     

5) Szükségem van még dioptriás napszemüvegre, ha már van egy pár Transitions szemüvegem?


Nem árt, ha van egy pár dioptriás napszemüvege, mert ezek kényelmesebbek, ha hosszú ideig napfényben tartózkodsz (például nyaraláskor). Az önszínező szemüvegek nem feltétlenül helyettesítik a napszemüveget, hanem egy további lehetőség arra, hogy megkönnyítse az átmenetet a belső és külső környezet között.

 

Szeretnél többet megtudni az Essilor önszínező lencséinek egyedülálló tulajdonságairól? Válaszd őket az eyerim-en!