• E-shop
  • Inform√°ci√≥
  • Fi√≥k

Gyermek dioptri√°s szem√ľveg | M√©retek - S

A gyerekek eg√©szs√©ge mindig az elsŇĎ helyen √°ll. Ez√©rt sz√©les v√°laszt√©kban k√≠n√°lunk gyermek dioptri√°s szem√ľvegeket, amelyek a funkcionalit√°st, biztons√°got √©s a modern diz√°jnt √∂tv√∂zik. V√°laszd ki gyermekednek a legjobbat!

Hogyan v√°lasszunk helyesen gyermek dioptri√°s szem√ľveget?


ElsŇĎk√©nt sz√ľks√©g√ľnk van egy szemorvos vagy optometrista √°ltal fel√≠rt receptre, amelyen szerepelnie kell a dioptria √©rt√©keknek √©s a pupill√°k t√°vols√°g√°nak - PD. (Asztigmatizmus eset√©n a cilinder √©s a cilinder tengely √©rt√©keinek is szerepelnie kell).

Ha a recepten hi√°nyzik a PD √©rt√©k, k√∂nnyed√©n megm√©rheted azt otthon is. Mind√∂ssze egy vonalz√≥ra vagy szab√≥centire lesz sz√ľks√©ged. A tov√°bbi l√©p√©sek:

Helyezd a vonalz√≥/szab√≥centi kezdet√©t a jobb szem al√° vagy f√∂l√©, pontosan a gyermek pupill√°ja al√°/f√∂l√©, √©s h√ļzza √°t a m√°sik szemhez.
Az eredm√©ny√ľl kapott √©rt√©ket oszd el kettŇĎvel. P√©ld√°ul, ha 30 mm PD √©rt√©ket m√©r, ez azt jelenti, hogy a jobb szem PD √©rt√©ke 15 mm √©s a bal szem√© is 15 mm.

A szem√ľvegnek erŇĎsnek √©s megfelelŇĎ m√©retŇĪnek kell lennie.


A gyermek dioptri√°s szem√ľveg m√©rete fŇĎk√©nt a szemg√∂dr√∂k m√©ret√©tŇĎl, egym√°st√≥l val√≥ t√°vols√°g√°t√≥l √©s a gyermek arc√°nak form√°j√°t√≥l f√ľgg. √Āltal√°noss√°gban a szem√ľvegnek nem szabad sz√©lesebbnek lennie, mint az arc, nem szabad az arcra fek√ľdnie, √©s nem szabad meghaladnia a szem√∂ld√∂k szintj√©t. De el√©g nagynak kell lennie ahhoz, hogy a gyerek korl√°toz√°s n√©lk√ľl l√°sson minden ir√°nyba √©s √ļgy legyen k√∂z√©pre helyezve, hogy a szem√ľveg k√∂zep√©n l√©vŇĎ pupilla k√∂z√©pre ker√ľlj√∂n. A 2 √©v alatti gyermekek sz√°m√°ra speci√°lis keretek √°llnak rendelkez√©sre erŇĎs anyagokb√≥l, kisebb m√©retekben, √©s a csomagol√°s gyakran tartalmaz egy "gumit" is, amely garant√°lja, hogy a szem√ľveg ne essen le a gyermek arc√°r√≥l. A gyermek szem√ľvegek lencs√©inek √°ltal√°ban 44-48 mm sz√©leseknek kell lennie, a sz√°rnak pedig k√∂r√ľlbel√ľl 125 mm hossz√ļnak. √Āltal√°noss√°gban a gyermek m√©retek 4 √©s 10 √©v k√∂z√∂tti gyermekeknek megfelelŇĎk.

Ne feledd, hogy a k√©nyelem kulcsfontoss√°g√ļ. A puha szem√ľvegsz√°r v√©gek √©s a nagy fel√ľletŇĪ orrnyereg gondoskodik a szem√ľveg visel√©se k√∂zbeni megfelelŇĎ k√©nyelemrŇĎl.

Milyen szem√ľveg anyag a legmegfelelŇĎbb?


A gyermekeknek hat√°rozottan javasoljuk olyan szem√ľvegek beszerz√©s√©t, amelyek egy kicsit tart√≥sabbak. Az acet√°t vagy f√©m kiv√°l√≥ anyagok, ha szuper tart√≥s szem√ľvegeket keresel. √Čs ne feledd az √°ll√≠that√≥ szem√ľvegsz√°rakat - √≠gy a szem√ľvegek k√∂nnyebben alkalmazkodnak a gyermek n√∂vekvŇĎ arc√°hoz.

Milyen alak√ļ szem√ľveget keres?

Elrejt√©se SzŇĪrŇĎ megjelen√≠t√©se
Filter
Rendez√©s: A kedvencek szerint  
Filter by
Megjelen√≠t√©s: 15 A keres√©s pontos√≠t√°s√°hoz haszn√°lja a szŇĪrŇĎt

Gyermekeknek 4-6 éves korig

Vid√°m sz√≠nek, k√©nyelmes √©s tart√≥s anyagok. V√°lassz a legjobb szem√ľvegek k√∂z√ľl a legkisebbeknek.

Gyermekeknek 7-10 éves korig

Iskola? Szakk√∂r√∂k? Sz√≥rakoz√°s? A minŇĎs√©gi dioptri√°s szem√ľvegekkel semmi sem √°ll√≠thatja meg a gyermeked!

Univerzális méret

Ne bajl√≥dj a kiv√°laszt√°ssal. A gyermek dioptri√°s szem√ľvegkeretek univerz√°lis m√©retben a legk√©nyelmesebb v√°laszt√°s a legt√∂bb arcform√°hoz.

Megjelenítés 1 - 15 / 15

Miért az eyerim

Ingyenes szállítás 25 900 Ft
Utánvétes fizetés
30 napos visszak√ľld√©s
MinŇĎs√≠tett viszontelad√≥
Szem√ľvegpr√≥ba webkamer√°val
Találd meg a méreted

#1 TIPP: Der√≠tsd ki a jelenlegi szem√ľveged m√©ret√©t

  • N√©zd meg a szem√ľveged belsej√©t. √Āltal√°ban sz√°mok tal√°lhat√≥k rajta, amelyek a keret m√©ret√©t jel√∂lik √©s valahogy √≠gy n√©zhet ki: 52 [] 22 145
  • A m√©retrŇĎl sz√≥l√≥ inform√°ci√≥ leggyakrabban a sz√°r vagy a h√≠d belsŇĎ oldal√°n tal√°lhat√≥
Der√≠tsd ki a jelenlegi szem√ľveged m√©ret√©t

#2 TIPP: Haszn√°lj bankk√°rty√°t

S
M
L
a k√°rtya t√ļlny√ļlik a szemeden
a kártya a szemed széléig ér
a kártya nem nem éri el a szemed szélét

A szem√ľvegkeret m√©retei

Méret

Szerezz kedvezményt

Ne maradjon le a nagyszerŇĪ aj√°nlatokr√≥l vagy az √ļjdons√°gokr√≥l, √©s iratkozzon fel az eyerim h√≠rlevel√©re!

V√°laszt
V√°s√°rl√°s az eyerim.hu-n
Ingyenes szállítás 25 900 Ft
Utánvétes fizetés
30 napos visszak√ľld√©s
MinŇĎs√≠tett viszontelad√≥
Szem√ľvegpr√≥ba webkamer√°val
Megoszt√°s