Hogyan válassz olyan szemüveget, ami a legjobban szolgál majd téged? A kulcs az, hogy megértsd, hogyan engedi a lencse át a fényt. Olvass tovább, és tudj meg mindent a VLT-ről, valamint azt, hogy hogyan segít megtalálni az életstílusodhoz és igényeidhez legjobban illő szemüveget.

Amikor szemüveget választasz, nem csak a stílus számít. Legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb, a megfelelő lencsék kiválasztása. A változó fényviszonyok valóban befolyásolhatják, hogy mennyire tudod megélni az élményeidet. Az egyik kulcsfontosságú tényező, amire figyelni kell, amikor szemüveget választasz, a fényáteresztési kategória, azaz a VLT (visible light transmission), ami alapvetően a lencse által átengedett fény százalékos aránya.

Minél magasabb a VLT százalék, annál több fény megy át (a magas százalék általában ideális sötét körülményekhez), minél alacsonyabb a százalék, annál kevesebb fény megy át (a kis százalék általában ideális világos körülményekhez).

 

Az VLT százalékokat 5 kategóriába osztjuk:

 
  • Kategória 1 (80-100% VLT): Ideális esti vagy borús napokra. Ebben a kategóriában a lencsék gyakran átlátszóak, világossárga, világosnarancssárga vagy sárga színűek.

  • Kategória 2 (46-79% VLT): Ez a kategória részben felhős időhöz ideális. Rózsaszín vagy narancssárga színe van.

  • Kategória 3 (18-45% VLT): Ideális változóan napos és felhős napokhoz. Lila, piros, borostyán és világosbarna a jellemző színei ennek a kategóriának.

  • Kategória 4 (8-17% VLT): Tökéletes erős napsütéses időhöz, valamint látásjavító műtét utáni személyeknek. A népszerű szürke és barna lencsék ebbe a kategóriába tartoznak.

  • Kategória 5 (3-8% VLT): Ezek a lencsék nagyon erős fényviszonyokra készültek, például alpesi túrázáshoz vagy hegymászáshoz. Sötétebb árnyalatok, mint sötétszürke vagy sötétbarna jellemzik őket, és ideálisak az érzékeny szemű emberek számára. Fontos megjegyezni azonban, hogy a sötétségük miatt nem alkalmasak vezetéshez.




Szemüveg között dönteni nehéz lehet, de a fény áteresztési kategóriák megértésével az számodra ideális döntést hozhatsz. Ne feledd, hogy az eyerim-en egyértelműen feltüntetjük a napszemüvegeket kategória szerint, mindig közvetlenül a termék leírásában, így még könnyebb az igényeidnek megfelelő szemüveget választhatsz. Légy felkészülve minden helyzetre az tökéletes szemüvegeddel!