Vettél egy új dioptriás szemüveget és most fáj tőle a fejed? Szemfáradtságot tapasztalsz? Könnyen leesik a fejedről? Egy új szemüveg rendelése nem mindig jelent megoldást. Próbáld ki először optometrikusaink ajánlását.

A szemnek egy hetet vesz igénybe amíg megszokja az új lencséket

Ha változtak a lencséid vagy index, akkor néhány napot várni kell amíg az agyad is átkapcsol. Az első napokban normális lehet a fejfájás vagy szemfájdalom, de könnyezés vagy látás torzulás is előfordulhat (például, gyémánt formát láthatsz a négyzet helyett). Ha asztigmatizmusban szenvedsz, akár azt is érezheted, hogy folyamatosan növekszik a talaj. Körülbelül egy hétig tart amíg ezt megszokjuk, de a multifokális (progresszív) lencséknél akár 2 hetet is igénybe vehet. Optometrikusaink a következőket tanácsolják:

- Az új szemüveg csak másnap reggel kezd el használni - így könnyebben alkalmazkodik a szem az új környezethez.
- Viseld az új szemüveget amennyit csak lehet és SOHA ne válts vissza a régi szemüvegre. Kerüld az új és öreg szemüveg cserélgetését, mivel ez összezavarhatja a szemeid és az agyad.
- Először az otthonodban kezd el használni a szemüveget, ideális esetben hétvégén amikor nem kell dolgoznod 8 órát a számítógépen. Akkor is ha rendelkezel kék fény elleni védelemmel, a szemeid nagyobb koncentrációt igényelnek az olvasás, vezetés és minden más során.
- A multifokális (progresszív) lencsék esetében, próbálj meg távolra és közelre is nézni egyaránt. Ülj le a kanapéra és próbálj meg felváltva nézni a könyvre majd a TV-re, hogy megtaláld a megfelelő betekintési szöget.

Ha egy hétnél tovább tapasztalsz problémát, fordulj mihamarabb a szemorvosodhoz vagy optometristádhoz.

Állítsd be az orrpárnákat az orrod alakjához és méretéhez

Ha az új szemüveg nem passzol az orrodhoz, állítsd be a orrpárnákat. Fogd meg az orrpárnát a hüvelykujjad és mutatóujjad között, finoman hajlítsd meg és próbáld ki tükör előtt. Az orrpárnáknak kényelmesen kell ülnie az orron. Ha görbének tűnik, vedd le és ismételd meg az eljárást. Ne igazítsd az orrparnákat úgy, hogy rányomod a szemüveget a fejedre. Ez nagyon finom igazítást igényel, így türelmesnek kell lenned.

Állítsd be az orrpárnákat az orrod alakjához és méretéhez

Melegítsd meg hajszárítóval a szemüveg szárát és hajlítsd meg

Ha a szemüveg nem marad meg a fejeden, hajlítsd meg a szemüveg szárának végét a füled mögött. Mielőtt nyomást gyakorolsz a szemüvegre, melegítsd meg egy hajszárítóval, hogy ne törjön el. Lehetőleg a meleg levegőt ne a lencsék irányába fújd a hajszárítóval, mivel az megrongálhatja. 30 másodperc alatt fog kellően felmelegedni a szemüveg szára, ha még mindig merev, akkor tovább melegítheted. Kerüld a nyílt láng (öngyújtó, gyertya) használatát, mivel ezek károsíthatják a szemüveg felületét és festékét.

Ha megfogadod a tanácsot és a szemüveg továbbra sem felel meg, akkor sem kell aggódnod. Az eyerim 30 napos visszaküldési garanciát kínál, kérdések nélkül. Tudjuk, hogy ez hogyan még, így te döntesz.