Mi itt az eyerimnél imádjuk a napszemüvegeket és évszakkal, időjárással nem törődve állandóan hordjuk őket. Azonban, a lakosság nagy része nem rajong annyira a minőségi szemüvegekért, mint mi. Ezért is döntöttünk úgy, hogy felvállaljuk a felelősséget és elmagyarázzuk nektek, hogy miért is olyan fontosak a napszemüvegek. Itt van az az 5 fő ok, ami megmagyarázza, hogy miért kellene napszemüveget vinned magaddal bárhova is mész.

1. Meglepetés: védik a szemeidet

Ez volt és mindig is ez lesz az 1-es számú indok, amiért érdemes napszemüveget viselni. Annak ellenére, hogy a “napszemüveg = védelem” egyenlet köztudott dolognak számít, az emberek gyakran megfeledkeznek a veszély komolyságáról. Ezért vagyunk itt, hogy elmagyarázzuk, hogy milyen szerepe lehet egy napszemüvegnek a szemeid egészségének megőrzésében.

Az eyerim elmondja az 5 fő indokot, amiért napszemüveget kellene hordanod

Rövidtávú károsodás

Az UVB sugárzás káros lehet a szemeidnek, különösen akkor, ha nem véded őket az erős napsugárzástól. Ez fotokeratitiszt okozhat, ami a leégéshez hasonló, csak éppen a SZEMEIDEN. És igen, pont olyan fájdalmas, mint amilyennek hangzik és nem is veszed észre, hogy jön - mire tünetek, mint a vörös szem, fényérzékenység vagy a könnyezés megjelennek, már túl késő lesz.

Hosszútávú károsodás

Ha túl sok UV sugárzásnak teszed ki a szemeidet és azok védelme nem megfelelő huzamosabb időn keresztül, a tünetek rosszabbra fordulhatnak. Az UV sugarak károsítják a retinát, amely idővel makuladegenerációhoz vezet, amely rontja a látásod és akár vaksághoz is vezethet.
De a szürke hályogról sem érdemes megfeledkezni - ez a szemlencse állományának elszürkülése, amely nehezíti a látást és a hosszantartó UV sugárzás is okozhatja.

Egy másik kellemetlen szembetegség a pterygium (kúszóhártya), amelyet a szörfös szemének is hívnak (ez azt jelenti, hogy a szörfösök gyakran szenvednek ebben, de egyáltalán nem jelenti azt, hogy te biztonságban lennél ettől). Ez egy rózsaszínes kötőhártya kettőzet a szem sarkában, amiről szerintünk nem akarsz képet látni. És végül, de nem utolsó sorban fennáll a pinguecula veszélye is, ami egy sárgás elszíneződés a szemgolyó felszínén. We'd include pictures, 

Megelőzés

Szóval mit lehet tenni, hogy megelőzd ezeket a kellemetlen és veszélyes szembetegségeket? Először is törekedj arra, hogy minőségi napszemüvegeket vásárolj és mindig győződj meg arról, hogy 99-100% UVA és UVB védelmet biztosítanak. Másodszor pedig ne felejtsd el viselni azt a napszemüveget, ha kimész a házból - és ez nem csak a nyárra vonatkozik

2. Csökkentik a fejfájást

Az eyerim elmondja az 5 fő indokot, amiért napszemüveget kellene hordanod

A napsugarak nem csak káros, idegesítő és potenciálisan vakságot okozó betegségeket indukálhatnak. Különösen nyáron, amikor a napsugarak a legerősebbek a napszemüvegek viselésének hiánya különösen bosszantú fejfájásokat tud okozni. Kerüld el ezt és viselj napszemüvegeket, ha kint vagy a forró hőségben. Ennél egyértelműbb ez nem tud lenni!

3. Sportok és vezetés

Számos fantasztikus és világhírű márka, mint az Oakley gondol a sportolási szükségleteidre. A sportoláshoz tervezett napszemüvegek a teljesítményed optimalizálásának érdekében készültek azért, hogy megkönnyítsék a sportolást számodra. Akár biciklizésről, túrázásról, vagy bármilyen egyéb sportról van szó, a napszemüveg viselése mindig jó ötlet. Ezt hidd csak el nekünk.
Ha a vezetésről van szó akkor a legtöbben a polarizált napszemüvegekre esküsznek. 

A “polarizációnak” nevezett technikát felhasználva (,ami azt jelenti, hogy a lencséket egy kémiai védőréteggel vonják be) ezek a napszemüvegek védenek a ragyogással szemben. Ahogy ezt már kifejtettük egy előző blogposztunkban, ez a tulajdonság ideálissá teszi a polarizált napszemüvegeket a vezetéshez és olyan tevékenységekhez, amelyek nagy vízfelületek körül zajlanak. Gyakorlatilag bármihez, ahol a fény visszaverődhet egy felületről és az elvakíthat téged.

4. Jobban fogsz látni

Az eyerim elmondja az 5 fő indokot, amiért napszemüveget kellene hordanod

Ez az a rész, ahol elárulunk neked egy titkot: a napszemüvegek vizuálisan sokkal szebbé tehetik a világot. Azt kérdezed, hogy ez hogyan lehetséges? Nézz vissza az előző polarizációról és polarizált szemüvegekről szóló részre. Igen, amelett, hogy nagyon hi-tech védelmet nyújtanak, a színeket és kellemesebbé és szebbé teszik a szem számára. Micsoda főnyeremény.

5. Jól nézel ki tőlük

Az eyerim elmondja az 5 fő indokot, amiért napszemüveget kellene hordanod

Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban: a napszemüvegek menők. Kihangsúlyozhatják vagy éppen elrejthetik az arcodat (az utóbbi szuper hasznos, ha egy nagyon rossz másnaposságot élsz éppen meg, higgy nekünk). Mindenféle formában és méretben kaphatók és tényleg biztosan találni fogsz egy darabot, ami kihangsúlyozza a személyiséged és a stílusod

Az egyik célunk a bloggal az, hogy tájékoztassunk másokat. Az elmúlt négy év szemüvegekkel való dolgozás során gyűjtött tudásnak és tapasztalatnak köszönhetően rengeteg dolog van, amit szeretnénk megosztani veletek! Remélhetőleg ez a blogposzt segített abban, hogy megértsd, hogy miért annyira elengedhetetlen a napszemüvegek viselése és reméljük, hogy hamarosan valamilyen csodás, minőségi szemüvegben fogod róni az utcákat. Ha aggódsz amiatt, hogy nem fogod megtalálni a tökéletes darabot, akkor ne keresgélj tovább és irány az eyerim webshopja. Itt vagyunk neked.