Ha új Ray-Ban napszemüveget szeretne vásárolni, vagy már vásárolt egyet online, figyeljen arra, hogy jól költse el a pénzét. Az alábbi szabályok betartásával a napszemüvegek szakértője lesz, és első pillantásra kiszúrja a hamisítványokat!

1 Minőség

Emelje fel a Ray-Ban napszemüveget, és nézze meg közelebbről. Van némi súlya? Elég szilárd? Minden eredeti Ray-Ban terméket kiváló minőségű anyagból gyártanak, amelyek tartósak, ráadásul egyetlen darab acetátból készülnek. A Ray-Ban-lencsék a legtöbb modell esetében pedig kiváló minőségű üvegből készülnek.

Ha a napszemüveg más anyagból készült, akkor sem kell aggódnia: valószínűleg egy újabb tervezésű modellel van dolga, amelyek nem kizárólag üveglencsét használnak.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

2 Eredet

A Ray-Ban összes terméke Olaszországban készül. Ugye? Nos, meglepő módon nem mindegyik. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a Ray-Ban márkával összefüggésben megjelenő „Made in China” címke a hamisítvány egyértelmű jele.

A Luxottica (a Ray-Ban gyártója) azonban Kínában és Olaszországban is tart fenn gyárakat. Bár a termelés legnagyobb része valóban Olaszországban folyik, néhány modellt vagy kizárólag Kínában gyártanak, vagy Olaszországban és Kínában egyaránt. Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy a minőségi előírások mindenhol egyformák maradnak.

3 Tartalom

És most lássuk a tartalmat. Tudnia kell, hogy minden Ray-Ban napszemüveg jellegzetes csomagolásban kapható.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Papírdoboz: Ezüstös, fényes papírdoboz Ray-Ban-logóval. A doboz oldalán egy vonalkódos címkének kell lennie – ez jelzi, hogy megbízható kiskereskedőtől vásárolta a terméket.

Tok: A Ray-Ban különböző tokokat gyárt a különböző modellekhez, a többségük azonban a valódi bőr érzetét kelti. Minden Ray-Ban tok bal elülső oldalán egy fényes arany pecsét található a következő szöveggel: 100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses by Luxottica. A kivételt a Ray-Ban Junior termékek jelentik, amelyeknél a színes textiltasak is megjelenhet.

Tisztítókendő: Ne feledkezzen meg a Ray-Ban márkajelzéssel ellátott tisztítókendőről sem, amely mindig kiváló minőségű anyagból készül, és egy logót is tartalmaz, amely gyakran hiányzik a hamisítványokról.

Útmutató: Vannak olyan útmutatók, amelyekben a termék valódiságáról vagy a garanciáról találhatók információk. Az igazság az, hogy ez nem létezik. Az eredeti Ray-Ban csomagolásban mindig van egy kis füzetecske, amely promóciós képeket tartalmaz, valamit összefoglalja a termék jellemzőit és az ápolási szabályokat. Ez a füzetecske azonban nem eredetiségigazolás. Ezenkívül figyeljen oda az útmutatóban levő bármilyen helyesírási vagy tárgyi tévedésre, mert az eredetiben ilyenek nincsenek.

4 Ray-Ban-logó

Több jellegzetes pont is van egy valódi Ray-Ban terméken, amelynek tartalmaznia kell a Ray-Ban logót. Ahogy az alábbi eyerim unboxing videóban is látszik, a klasszikus Ray-Ban logó mindig szép és könnyen látható a lencséken és a szárakon.

Ha ezeken a helyeken nem található logó - akkor nézd meg a visszaküldési szabályzatát annak a boltnak, ahol vetted, mert tutibiztos, hogy egy hamisítványt tartasz a kezedben. Nagyon sajnáljuk! (Mindig választhatod az eyerim webshopját is, ugye tudod?)

Lencsék: A legtöbb Ray-Ban-termék bal oldali lencséjére közvetlenül a zsanér mellett egy „RB” jelzés van beégetve. Ha polarizált napszemüvege van, a jobb oldali lencse felső sarkában meg kell jelennie a „Ray-Ban P” jelzésnek is. Ha a „P” betű hiányzik, legyen óvatos: a napszemüvege vagy nem polarizált, vagy nem eredeti.

A Ray-Ban-termékek ezenkívül egy kiváló minőségű Ray-Ban-logóval is rendelkeznek, amely statikusan van a lencsére illesztve. A matrica alatti ragasztó hamisítványra utalhat.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Orrpapucsok: A fémből készült Ray-Ban napszemüvegek általában átlátszó orrpapucsokkal vannak ellátva. A közepükön az „RB” dombornyomású jelzés található.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban AVIATOR CLASSIC Arany és Fekete Színben

Szárak

Ha figyelmesen ellenőrzi a szárakat, láthatja, hogy ezek a termékkel kapcsolatos további információkat tartalmaznak a bal szár belső felén: a modellszámot és a méretet. Bizonyos modellek, például a Ray-Ban Wayfarer vagy a Ray-Ban Justin esetében a szárakon egy Ray-Ban jelvény is látható. A jelvény kicsi, és nem ragasztva van, hanem csapokkal csatlakozik a szárhoz.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban JUSTIN CLASSIC Fekete Színben

A hamisítvány vásárlása eleinte jó üzletnek tűnhet. Előbb-utóbb viszont kiderül, hogy ez nem teljesen igaz. Gyengébb minőség, rosszabb anyagok... számos oka van annak, hogy egy hamisítvány miért kevésbé vonzó. Mindig figyeljen oda, és vigyázzon a szemére. Sose bánja a jó minőségű napszemüvegbe fektetett pénzt. Nézd meg az eyerim webshopjának elképesztő Ray-Ban kollekcióját és találd meg a kedvenc darabodat.