• E-shop
  • Információ
  • Fiók

Dailies DLY AQUACOMFORT PLUS kontaktlencsék

A kontaktlencsék modern optikai segédeszközök, melyeket elsősorban a látáshibák korrigálására (rövidlátás, távollátás, astigmatizmus és presbyopia) használnak. Segítenek meghajlítani a szembe belépő fényt, ezzel élesítve a látást. Hogyan válassz megfelelő kontaktlencséket? Mi segítünk!

Mi az előnye a kontaktlencséknek?

Elgondolkoztál már a kontaktlencsék kipróbálásán? Íme néhány előnyük, ami talán meggyőzhet téged:

- A kontaktlencsék nem torzítják az arc kontúrjait, mint ahogy a szemüveg keretek néha megteszik.
- Nincs szükség napszemüveg és dioptriás szemüveg váltogatásra - kényelmesen hordhatsz napszemüveget, miközben a szemedben kontaktlencsék vannak.
- Bármilyen sportot biztonságosan űzhetsz.
- Kényelmesek, és nem csúsznak le az orron, mint a szemüvegek.
- A lencséken keresztül jobban tudsz fókuszálni, és nem vakítanak el a szemüveg tükröződései.
- A kontaktlencsékkel nem kell kompromisszumokat kötnöd a smink terén.

Hogyan válassz kontaktlencséket?

Először is gondold át, mikor tervezed leginkább használni a kontaktlencséket. Ezután meg kell határoznod a szükséges korrekció típusát.

Kontaktlencsék típusai

A leggyakoribb és legfontosabb kategorizáció a kontaktlencsék által biztosított látáskorrekció típusa alapján történik. Az összes kontaktlencsét három fő típusra lehet osztani:

- Szférikus kontaktlencsék - átlátszó dioptriás lencsék, amelyeket a rövidlátás vagy távollátás korrigálására terveztek. Lehetővé teszik, hogy kényelmesen és biztonságosan végezhesd tevékenységeidet, ami szemüveggel nehéz lenne.
- Tórikus kontaktlencsék - az astigmatizmus korrigálására tervezett lencsék, mivel hengeresek.
- Multifokális kontaktlencsék - a presbyopia korrigálására szolgálnak. Ez azt jelenti, hogy a távolság és a közelség látását is korrigálják.

Ezután választhatsz lencséket a preferált viselési idő alapján is, például:

- Napi kontaktlencsék a legkevésbé megterhelőek a szemek számára, és nem kell őket tárolni oldatban vagy más módon gondozni. Egyszeri használat után el kell dobni őket.
- Havi kontaktlencsék ideálisak azoknak, akik hozzászoktak a lencsék viseléséhez, és akiknek nem akadály a rendszeres lencsefel- és levételt, valamint a megfelelő tárolás. Akár 30 napig is használhatók.

Általában kerüld el a kontaktlencsék viseletét a javasolt időn túl. Ez negatív egészségügyi következményekhez vezethet.

Kontaktlencsék anyagai

Kínálatunkban magas minőségű hidrogél és szilikon-hidrogél anyagú kontaktlencséket találsz, melyek eltérnek a víztartalom és az oxigénáteresztő képesség terén. Nem minden lencseanyag lehet megfelelő számodra, tehát próbálj ki többféle típust, mielőtt az véglegeset kiválasztanád.

Egyéb paraméterek a kontaktlencsék kiválasztásához

A fent említett típus, viselési idő és anyagon kívül a lencsék kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a következőket:

- Korrektúra típusa: Az orvosod el fogja mondani, milyen látáshibát kell kijavítani a te esetedben, kifejezetten rövidlátás, távollátás, asztigmatizmus vagy presbyopia esetén.
- Dioptria értéke: Ezt az értéket szintén a szemspecialistád határozza meg. A kontaktlencséknél a D, PWR vagy Dpt szimbólumokkal jelölve van, ezután követi az érték numerikus értéke. FIGYELEM - a dioptriák száma a kontaktlencséknél eltérhet az szemüveg dioptriáktól.
- Görbület: Ez az érték kifejezi a kontaktlencse hátsó felületének görbületét, amelynek illeszkednie kell a szaruhártya görbületéhez (BC). Az értéke általában 8 (tizedes kiegészítéssel) vagy néha 9.
- Lencse átmérője: Az érték, amely az lencse szélességét jelzi. Általában 13,5 és 14,5 mm között mozog. Különös figyelmet kell fordítani erre az értékre, különösen akkor, ha kontaktlencse-márkát váltasz.

Hogyan kell megfelelően gondoskodni a kontaktlencsékről?

A kontaktlencsék megfelelő ápolása alapvető fontosságú, mivel ez nemcsak kényelmes használatukat biztosítja, hanem egészségügyi biztonságukat is. Miután óvatosan eltávolítottad a kontaktlencséket a szemedből, mindig helyezd el őket egy tokba egy speciális oldattal, amely tisztítja, fertőtleníti és újra hidratálja azokat. Ne felejtsd el, hogy magát a tokot is naponta öblíteni kell az oldattal, majd hagyni kell megszáradni.

Hogyan kell megfelelően felhelyezni a kontaktlencséket?

Megkaptad az első kontaktlencséidet, és nem vagy biztos abban, hogyan kell pontosan felhelyezni őket? Íme egy gyors útmutató:

1) Alaposan mosd meg és szárítsd meg a kezeidet.
2) Válassz ki egy kontaktlencsét a tokból az ujjad hegyével.
3) Helyezd az ujjad hegyére a lencsét az éleivel felfelé. Ellenőrizd oldalról, hogy a kontaktlencse nem fordítva van-e. Ha helyesen orientált, akkor egy tál alakját kellene imitálnia.
4) Gyengéden húzd le az alsó szemhéjadat középső ujjaddal, nézz felfelé, tartsd szélesen nyitva a szemedet, és illeszd be a lencsét a szemed közepébe.
5) Csukd be a szemedet, és pislogj. A megfelelően illeszkedő kontaktlencsének kényelmesnek kell lennie a szemedben.
6) Az második lencsét is alkalmazd ugyanígy.

Márkák

Elrejtése Szűrő megjelenítése
Filter
A kedvencek szerint  
Filter by
Megjelenítés: 3
Újdonság
Újdonság
Újdonság
Megjelenítés 1 - 3 / 3
Találd meg a méreted

#1 TIPP: Derítsd ki a jelenlegi szemüveged méretét

  • Nézd meg a szemüveged belsejét. Általában számok találhatók rajta, amelyek a keret méretét jelölik és valahogy így nézhet ki: 52 [] 22 145
  • A méretről szóló információ leggyakrabban a szár vagy a híd belső oldalán található
Derítsd ki a jelenlegi szemüveged méretét

#2 TIPP: Használj bankkártyát

S
M
L
a kártya túlnyúlik a szemeden
a kártya a szemed széléig ér
a kártya nem nem éri el a szemed szélét

A szemüvegkeret méretei

A szemüvegkeret méretei
Választ
Választ
Vásárlás az eyerim.hu-n
Ingyenes szállítás 19 000 Ft
Utánvétes fizetés
30 napos visszaküldési garancia
Minősített viszonteladó
Szemüvegpróba webkamerával