A teljesítményük javítása érdekében a sportolók minden szinten a „legújabb és legjobb” felszerelést vásárolják. Ugyanakkor rengeteg sportrajongó figyelmét elkerüli egy kulcsfontosságú tényező a teljesítményük optimalizálásra – a látás.

Miért van egyáltalán szükség sportnapszemüvegekre? 

Jól ismert tény, hogy a minőségi napszemüvegek nemcsak a szemkárosodás kockázatát csökkentik, hanem lehetővé teszik a gyorsabb, pontosabb, tisztább és kényelmesebb látást is. Ezzel fontos előnyre tehetsz szert a versenytársaiddal szemben.   

A sportnapszemüvegekkel elérhető jobb látással olyan előnyhöz juthatsz, amely sportág függvényében számos különböző módon megnyilvánulhat. A kerékpározás esetén, például, a megfelelő lencsékkel rendelkező napszemüvegekkel messzebbre láthatsz az úton vagy az ösvényen, így biztonságosabban haladhatsz; ez különösen hasznos, amikor hegyről lefelé haladsz nagy sebességgel.     

Keresd meg a tökéletes sportnapszemüveget az eyerim.hu weboldalon 

Különböző színek különböző tevékenységekhez 

A csúcskategóriás sportnapszemüvegek legfontosabb tulajdonságai a lencsék optikai minősége és látásjavító tulajdonságai. Bizonyos fokig a lencsék színe tetszés szerint választható. Ugyanakkor bizonyos lencseszínek különböző látási feladatoknál és viszonyoknál előnyöket kínálnak. 

  • A szürke lencsék a valós színek érzékelésének meghagyása mellett csökkentik a látható fény mennyiségét. Ez a legjobb választás kültéri sportok – például golf, kerékpározás, vitorlázás – esetén, vezetéshez és általános kültéri használatra. Ha nem tudod, mi lenne a legjobb számodra, akkor bármilyen kültéri tevékenységhez válassz szürke lencsét.    

Keresd meg a tökéletes sportnapszemüveget az eyerim.hu weboldalon 

  • A citromsárga vagy narancssárga lencsék növelik a kontrasztot gyenge fényviszonyok esetén, például borús időben. Ezek a színek jól használhatók például kerékpározáshoz, vadászathoz, lövészethez, síeléshez, snowboardhoz, motoros szánhoz, beltéri kosárlabdához, kézilabdához, raketballhoz és teniszhez.     

  • A zöld lencsék árnyékos helyeken javítják a látást, miközben csökkentik a fényvisszaverődéseket is. A zöld lencsék egyenletesen eresztik át a fényt, ezért ez a szín jó választás általános kültéri használatra, időjárástól függetlenül. Lényegében bármilyen kültéri sport esetén hasznosak lehetnek; kosárlabdához és golfhoz gyakran használják őket.   

  • A kék vagy lila lencsék igen stílusosak és népszerűek. A kék és lila lencsékkel a fényvisszaverődések csökkentése mellett a körvonalak is jobban láthatók, ezért rendkívül alkalmasak síeléshez, snowboardhoz és egyéb téli tevékenységekhez.   

Keresd meg a tökéletes sportnapszemüveget az eyerim.hu weboldalon  

  • A piros vagy rózsaszín lencsék a kék fény kiszűrésével növelik a kontrasztot. Rengeteg sofőr választ piros vagy rózsaszín lencséket, hogy jobban lássa az utat, és hosszú távon kényelmesebb legyen viselni őket. Alkalmasak például kerékpározáshoz, horgászathoz, vadászathoz, lövészethez, síeléshez, snowboardhoz, motoros szánhoz és vízi sportokhoz.  

  • A sötétborostyán, rézvörös vagy barna lencsék nagy mennyiségű kék fényt blokkolnak, ezáltal javítják a kontrasztot és a látás pontosságát. Különösen hasznos, hogy javítják a kontrasztot a fűhöz és a kék éghez képest, ezért népszerűek baseballhoz, kerékpározáshoz, horgászathoz, vadászathoz, síeléshez és vízi sportokhoz.   

Keresd meg a tökéletes sportnapszemüveget az eyerim.hu weboldalon 

TANÁCS: Általában akkor jársz a legjobban, ha legalább két különböző sportnapszemüveged van a különböző fényviszonyokhoz.   

Milyen márkájú sportnapszemüvegek a legjobbak a kedvenc sportodhoz? Fedezd fel itt! 

 

Milyen tulajdonságokat érdemes választani? 

Azzal, hogy a színezett lencsék megváltoztatják a szembe érkező fény mennyiségét és minőségét, már önmagukban is képesek jelentősen javítani a látást a sporttevékenység során, viszont a sportnapszemüvegekhez érdemes lehet megfontolni az alábbi teljesítményjavító tulajdonságokat is:   

  • Fotokróm lencsék – ezek a fényre érzékeny lencsék színtelenek beltéren és éjszaka, viszont automatikusan sötétebbé válnak napfényben. Számos színben elérhetők.   

  • Polarizált lencsék – van rajtuk egy különleges szűrő, amely blokkolja a felületekről (útról, vízről, hóról és homokról) visszaverődő fényt, így csökkenti a csillogást és a kényelmetlenséget.   

  • Tükröződésmentes bevonat – megszünteti a lencsék hátoldaláról visszaverődő fény miatti csillogásokat. 

Mielőtt valamilyen rendkívül drága felszerelést vásárolnál, látogass el az eyerim.hu weboldalára. Egy-két jó minőségű sportnapszemüveg sokkal többet tehet a teljesítményed javításáért.