Az online szemüvegek piaca mostanság hatalmas áttörést tudhat maga mögött, így az online szemüvegvásárlás nem is lehetne egyszerűbb. A tökéletesen illeszkedő szemüveg kiválasztásának titka egyszerű: ismernie kell a saját méretét. Természetesen megértjük, hogy a  hibátlan illeszkedés létfontosságú, de egyben kihívást jelentő dolog. Összeállítottuk ezt a kis méretútmutatót, amely jó eséllyel minden eddigi kérdésére választ adhat. Tudjon hát meg alább mindent a tökéletes méretű illeszkedéssel, a keretméretekkel és az otthoni mérési tippekkel kapcsolatban.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő keretet

Ha a szemüveg méreteiről van szó, számos méretértéket figyelembe kell vennie (mindegyik milliméterben értendő). Melyek lennének ezek?

  
A lencseszélesség a lencse vízszintes átmérője annak legszélesebb pontján, amelyet a látszerészek általában „szemméretnek” neveznek.

A lencsemagasság a lencse függőlegesen, annak legmagasabb pontján mért hossza, gyakran „szabványos” elnevezéssel illetik. Bár adott egy szerencsétlen tény, miszerint a különböző márkák eltérő „szabványos” magasságot alkalmaznak, ez általában 32-38 milliméter között van.

A  hídszélesség a viselő orra felett, a lencsék között vízszintesen mért rész, amely általában 14-24 milliméter széles.

A szárhosszt az első zsanéroktól kell mérni, és egészen a fül mögötti részig (a szár végéig, beleértve a hajlított részt) tart. Ennél általában három szabványos hosszúságról beszélhetünk: 135, 140 vagy 145 milliméter.

Hogyan találjuk meg a tökéletes méretet?

1. TIPP: Vegye le a mostani keretének méreteit


Előnyből indul, ha már van otthon egy szemüvege. Ha megnézi a  szemüvege belsejét, ott az esetek többségében néhány számot láthat, amelyek a keretméretet jelölik, és így festenek: 52 [] 22 145. Minden egyes szemüveg különböző, és a méretadatok is máshol lehetnek rajtuk - általában a szár belső részén, a hídon, vagy a fülrészen. Mit értünk ezen számok alatt? Nos, ez nagyon egyszerű. Ha pl. 52 22 145 számokról van szó, a keretméretek a következők:

• 52 mm lencseszélesség
• 22 mm hídszélesség
• 145 mm szárhossz

Miután leellenőrizte ezen méreteket, hasonlítsa össze azokat a kiválasztott szemüveg méreteivel. Ha nagyban hasonlítanak, csapjon le rá! Jól fog állni önnek.

2. TIPP: Mérje le jelenlegi szemüvegkeretét


Ha a kereten nem láthatók számok, az még nem a világ a vége. Ideje megmutatnia kézi készségeit! Mostanra már tisztában van vele, mely méreteket szükséges ismernie a keretméret meghatározásához, így könnyedén lemérheti azokat egy milliméter pontosságú vonalzóval, vagy mérőszalaggal. Mára ennyi volt a „csináld magad” tevékenységből, de egy lépéssel közelebb került a tökéletesen illeszkedő új szemüvegéhez. Hurrá!

3. TIPP: Használjon egy bankkártyát

Nem viccelünk. A bankkártyák körülbelül ugyanakkora szélességgel bírnak, mint egy szabványos méretű lencse (más néven M vagy közepes méret), ezért ebben a helyzetben a tökéletes eszközt jelenthetik.

  
Fogjon kézbe egy bankkártyát, álljon egy tükör elé, helyezze a kártya peremét az orra közepére, majd figyelje meg, hogy a másik perem hol ér véget. Ha a kártya a szeme széléig tart, a szabványos méret (M) az ajánlott. Ha a szeménél tovább tart, kicsi (S) méretről beszélünk. Továbbá, ha a kártya el sem ér a szeme széléig, a nagy (L) méretet ajánlanánk önnek. Ennyi. Gyors és egyszerű.

4. tipp: Használja a Virtuális próbával



A szemüvege lemérése helyett a Virtuális próbaval is kipróbálhatja e célra. Mindnyájan egyedi arccal bírunk, tehát a méret, forma és egyéb jellemzők mindenki esetében egyediek. A a Virtuális próbával egy remek módszer arra, hogy előre megtekintse, hogyan fog önnek állni a leendő szemüvege. Ezernyi féle formát, színt, típust és márkát próbálhat ki, amíg csak meg nem találja az igazit - mindezt az otthona kényelméből. Viszont, ha hozzánk hasonlóan ön is rajong a legújabb technológiákért, be kell vallanunk egy dolgot: ezek a méretek még nem teljesen pontosak, így ajánlott 2-3 milliméter eltéréssel számolnia minden virtuális próba esetén.

Melyek a leggyakoribb kérdések a szemüveg kiválasztásával kapcsolatban?


• Számos szemüveg univerzális méretű, így az emberek többségének megfelelnek, csakúgy, mint az eyerim collection dioptriás szemüvegei 
• Az emberek nagy többségének az M-es méret a megfelelő
• Sok márka kizárólag standard méretben gyártja a napszemüvegeket és dioptriás szemüvegeket. Kizárólag a bestsellerek esetében gyártanak nagyobb / kisebb méretet

Tehát, melyik is a helyes méret? Egyetlen kérdés, mégis annyi válasz lehetséges. Nézze meg jelenlegi keretét, tesztelje kézi készségeit, halásszon elő egy bankkártát a tárcájából, vagy kapcsolja be a webkameráját, és használja Virtuális Próba. Soha többé nem fog téves méretű szemüveget vásárolni! Nézz körül az eyerim webshopjában és találd meg a számodra tökéletes szemüveget!