Az Oakley lencsék technológiái már időtlen idők óta élen járnak a sport terén. A PRIZM lencsetechnológia megjelentetésével, amely mintegy varázsütésre hangolja be a látást a sportos környezetekhez, forradalmi újítók lettek, akik a napszemüvegek és síszemüvegek világát egy teljesen új szintre emelik. Mi ez a nagy felhajtás a Prizm körül, hogyan működik, mit nyújt, és hogyan bizonyított ez a technológia a világ legnagyobb sportolóinak körében? Mi tudjuk rá a választ!

Mi az a PRIZM és hogyan működik?

Bár az emberi szem 10 millió színt képes megkülönböztetni, és látja a különféle fényviszonyokban mozgó tárgyakat, gyakran segítségre van szüksége, hogy azon dolgokat is láthassa, amelyeket az agy hagyományos esetben nem tudna feldolgozni. Az Oakley mérnökei az egyes környezetekben (folyók, utak, nehéz hegyi lejtők) megmérték a teljes elektromágneses spektrumot, és igyekeztek meghatározni az azokra jellemző legfontosabb színeket. 15 évnyi kutatást és fejlesztést kivetően az Oakley bemutatta szabadalmaztatott Oakley Prizm™ lencsetechnológiáját, amelyik gyakorlatilag finomhangolja a látást az egyedi sportkörnyezet szerint, így a lencsék kihangsúlyozzák a színeket, emellett pedig javítják a teljesítményt és a biztonságot.

A technológia gyakorlatilag az első, adott sportágakhoz és tevékenységekhez készített lencsét jelenti, és egyszerűen forradalmi jellegű azon környezeti problémák megoldásában, amelyekkel a sportolók nap mint nap szembe kerülnek. Az Oakley célja a sport forradalmasítása, és el kell ismernünk, hogy jó irányba haladnak!

 

Van különbség a Prizm technológiával ellátott és a polarizált lencsék között?

Mióta az Oakley megjelentette a Prizm lencséket, nagyon nagy felhajtás övezte ezt az új technológiát, ugyanakkor, még mindig sokan gondolják úgy, hogy nincs sok különbség a Prizm és a polarizált lencsék között. Nos, a rövid válasz, hogy “igen, nagyon is van”, mert a polarizált és a Prizm lencsék nagyban különböznek egymástól. A Prizm lencsék gyakorlatilag a kontrasztkiemelő lencsék egy családja, de ami megkülönbözteti őket a többitől, az azon képességük, hogy képesek finomhangolni, pontosan mely színek kerülnek kiszűrésre, illetve haladhatnak át a spektrumon. Ezen képességük alapján a különféle Prizm lencsék remekül optimalizálhatók adott sportokhoz vagy tevékenységekhez, például a golf, túrázás, síelés vagy hódeszkázás.

A polarizáció viszont egy szűrőtípus, amely minden vízszintesen beérkező fényt blokkol, ami a sima felületekről tükröződik vissza, például a nedves útról vagy vízfelszínről. Gyakorlatilag bármilyen lencse kaphat polarizált szűrőt, függetlenül attól, hogy a lencse kontrasztkiemelő, Prizm vagy semleges típus.

Oakley Prizm síszemüvegek - A téli sportok forradalma

Az Oakley a téli sportokhoz Prizm lencséit először 2014-ben adta ki, és az Oakley legénysége már akkor tudta, hogy azok a széria ékkövei lesznek. Ezt követően az Oakley nem állt le a téli sportokhoz igazított lencsék új verzióinak kiadásával. A PRIZM™ lencsetechnológiát alkalmazó síszemüvegek viselése közben jól láthatók azon bukkanók, gödrök és egyéb részletek, amelyekkel az ön szeme különben csak küszködne. Ezen forradalmi lencsék hat különféle árnyalatban érhetők el, és mindegyikük számos fényviszony mellett használható.

Oakley PRIZM™ Black Iridium
Oakley PRIZM™ Black Iridium
Fényviszonyok: Erős napfény / Napfényes időjárs
VLT: 3 - 8%
Kategória: S3


Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Fényviszonyok:
 Erős napfény / átmeneti / felhős
VLT: 8 - 18%
Kategória: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Fényviszonyok:
 Erős napfény / átmeneti / felhős
VLT: 8 - 18%
Kategória: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Fényviszonyok:
Erős napfény / átmeneti / felhős
VLT: 8 - 18%
Kategória: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Rose
Oakley PRIZM™ Rose
Fényviszonyok: átmeneti / hó és köd
VLT: 18 - 43%
Kategória: S2 - S1


PRIZM™ Hi Pink Iridium
PRIZM™ Hi Pink Iridium
Fényviszonyok: Gyenge / hó és köd
VLT: 43 - 80%
Kategória: S1

Jó híreink vannak! Napjainkban a PRIZM™ lencsetechnológia minden népszerű Oakley síszemüveg része, így ön stílustól függetlenül élvezheti a tökéletes tisztaságot. A világszerte eladási rekorder Oakley Flight Deck, illetve kistestvére, az Oakley Flight Deck XM, továbbá a nagyon hasonló Oakley A-Frame 2.0 és Oakley Airbrake XL (amely a népszerű “birodalmi rohamosztagos” külsőt kapta) egyaránt tartalmazza. Ó, és természetesen ne feledkezzünk meg személyes kedvencünkről, az Oakley Line Miner modellről! Higgyen nekünk, a hagyományos, régi típusú lencséket azonnal elfelejti, amint megtapasztalja a Prizm varázslatát.

A Prizm technológiát számos nagyszerű sportoló igazolja. A világbajnok lejtőző, Mark Morris egyike azon olimpiai érmeseknek, akik kipróbálták a hóra optimalizált Prizm lencséket, és aki mostanra már saját Oakley Signature Series modellel is rendelkezik, amely az eyerim kínálatában is kapható. Nem beszélve a többi legendákról, mint például Lindsey Vonn, Shaun White vagy Aksel Lund Svindal - az ő sikereik tanúsítják a PRIZM nevű varázslat forradalmi képességeit.

Oakley PRIZM ski goggles

Oakley Prizm sportszemüvegek - golfozáshoz, útra, erdei ösvényekre, és egyebekre

Az Oakley mérnökei a Prizm technológiával még jobban kitolták a közmondásos határokat. Számos sportkörnyezetet leteszteltek, és manapság számos, a különféle sportokra külön optimalizált PRIZM lencse létezik, mint például a Prizm Golf, Prizm Road, Prizm Trail, és még számos egyéb típus.

PRIZM™ Road sport sunglasses
PRIZM™ Road

Ez a lencse kiemeli a kék és zöld árnyalatokat, így minden kerékpáros remekül láthatja az útfelület részleteit és változásait. Szerezzen be egy Oakley Radar EV PATH Prizm modellt, és élvezze az útját.

PRIZM™ Golf sport sunglasses
PRIZM™ Golf

Ezen lencsék lehetővé teszik a golfozók számára, hogy felismerjék a pálya felületének változásait, valamint a zöld különféle árnyalatait. Induljon el a pályára egy Oakley Flak Draft Prizm napszemüvegben, és lássa tisztán, hol kezdődik a durva rész, és hol ér véget a zöld.

PRIZM™ Trail sport sunglasses
PRIZM™ Trail

Bámulatos lencse, amely kiemeli a vörös és barna árnyalatokat, így a rázósabb körülményeknél is villámgyorsan felismerheti a homokot, sziklákat és gyökereket. Próbálja ki az  Oakley EVZero Path Prizm modellt - tökéletes választás az adrenalinfüggő ösvényen futók, a túrázók és hegyikerékpárosok számára.

PRIZM™ Deep water polarized sport sunglasses
PRIZM™ Deep Water

Vízi sportok szerelmesei, figyelem! Ez a polarizált lencse tökéletesen felerősíti a zöld és piros árnyalatokat, miközben kiszűrő a kék árnyalatait - ami kifejezetten hasznos kint a nyílt vizen. Egy Oakley Holbrook Metal Prizm birtokában sokkal jobban láthatja, hogy mi történik.

Az Oakley Prizm Snow és Sport lencsék egyaránt nagy mértékben megnövelt kontrasztot nyújtanak, amely minden sportágban bámulatos vizuális élményeket eredményez. Látogassa meg az oakley.com weboldalt, hogy többet tudhasson meg a PRIZM™ lencsetechnológiáról, és fedezze fel az általa kínált változatos lehetőségeket. A közelmúltban az Oakley szövetségre lépett a VSCO-val, amely egy népszerű fényképszerkesztő, hogy a Prizm technológiát közvetlenül a telefonokra hozza el. Így, ha szeretné megtudni, milyen lehet a Prizm által nyújtott látvány, tekintse meg bámulatos Oakley Prizm beállításaikat, és lássa meg a különbséget!

Oakley PRIZM sport sunglasses polarized

Szavak vagy képek soha nem fogják tudni leírni a Prizm lencsék által nyújtott élményt, ezt saját magának kell kipróbálnia! Tekintse meg ezen technikai varázslatot alkalmazó Oakley sí- és hódeszka szemüvegek kínálatát az eyerimnél, és fedezze fel, mit is jelent a tökéletes tisztaság. Vásároljon bármilyen síszemüveget az eyerim kínálatából február 25-ig, és használja ki a 20 %-os azonnali kedvezményt a rendelésénél. És még csak most jön a java… ha most ellátogat Facebook oldalunkra, 30000 HUF levásárolható összeget nyerhet, amit az eyerimnél BÁRMIRE elkölthet. Drukkolunk!