A szemészeti vizsgálaton rájött, hogy dioptriás szemüvegre van szüksége. Esetleg már hord szemüveget, de változtatnia kell. Hogyan tovább? Kattintson az eyerim-re – a minősített online optikára – és válasszon személyre szabott dioptriás szemüveget online! Hogyan is?

Tervezzen előre

Ha érdekli a divat, miért ne nézné meg a legújabb szezon trendjeit? Gondolkodjon el azon, milyenek az elvárásai az új dioptriás szemüvegével szemben, és hogyan fogja összehangolni a megszokott stílusával. Milyen árhatárban gondolkodik? Van olyan márka, amelyik szemüvegjei tetszenek önnek? Ezenkívül ne feledje, hogy nem csak a kinézetről van szó, hanem a funkcionalitásról is – a konkrét dioptriás szemüvegek kereteire és a lencséire használt anyagok is fontos tényezőt jelentenek.

  • A műanyag keretek kellemes tapintásúak és számos színben kaphatóak. Gyakran robusztusabb kialakításúak, ami könnyedén lehetővé teszi a lencse vastagságának „álcázását” és a lencsék vastagsága közti esetleges különbségeket is.
  • A fémkeretek általánosságban decensebbek és kevésbé feltűnőek. Egyes modellek esetében találkozhat kombinált kerettel is, például műanyag szárakkal és fémkarikával, orrhíddal.

Ügyeljen a számokra

eyerim tippek ahhoz, hogy dioptriás szemüveget vásárolj online

A dioptriás szemüveg vásárlása valóban rengeteg számmal jár. Elsősorban a szemészeti vény tartalmazza mindkét szemének dioptriáját. Általánosságban érvényes, hogy minél távolabb van az adott szám a nullától, annál erősebb korrekcióra van szemének szüksége. A pozitív számok távollátást jelentenek, a negatív számok pedig rövidlátást. Minél nagyobb a dioptria értéka, valószínűleg annál vastagabb lencsére lesz szüksége – a szemüvegvásárlás előtt beszélje meg szemorvosával a különböző lehetőségeket.

Amennyiben asztigmiában szenved (ami valójában homályos látást jelent), további számok is megjelennek: cilinder és annak tengelye. Ezek a számok szintén arról szólnak, hogy mennyire nagyon van szüksége szemének látáskorrekcióra, ezért az új dioptriák beszerzéséhez elengedhetetlenek.

Ezenkívül ismerni kell a pupillatávolságát is (PD), hogy a szemüvege jól illeszkedjen és ezáltal céljának megfelelően használhassa. Ha a vényen nem találja ezt a számot, akkor se aggódjon – a pupillatávolság lemérése nagyon egyszerű.

Végül ne feledkezzen meg a szemüveg méretéről sem. Természetesen az a legvalószínűbb, hogy hagyományos M-es méretet hord, de ezt mindig érdemes ellenőrizni. Fontos elsősorban a karika átmérőjének szélessége, az orrhíd szélessége és a szár hossza. Vegye kezébe például a már meglévő szemüvegét, amely kényelmes az ön számára és mérje le ezeket az adatokat. Így értékes információkhoz juthat, amelyekhez legalább hozzávetőlegesen igazodhat az új szemüveg kiválasztásakor. Mihelyst ezek a műszaki információk a rendelkezésére fognak állni, jöhet a szórakoztatóbb rész: a vásárlás!

Az igazi minden arctípushoz

Bárki megtalálhatja a tökéletes szemüveget az eyerim katalógusában

Még mindig úgy gondolja, hogy az online szemüvegvásárlás nehéz, mert nem tudja, hogy az adott szemüveg fog-e illeni? Ebben az esetben valóban remek hírekkel szolgálhatunk önnek.

Először is nagyon egyszerű kitalálni, hogy milyen keret illik az arcformádhoz. Ha kerek arcformád van akkor valószínűleg a wayfarer, clubmaster vagy aviator keretek jól fognak állni. A szögletes arcformájúaknak - az oversized, a kerek vagy a cat-eye keretek lesznek a legideálisabbak. Ha az arcod inkább szív alakú, akkor is megpróbálkozhatsz a kerek vagy cat-eye keretekkel, mindemellett a keret nélküli illetve a browline keretek emelhetik ki az álladat. És végül, ha egy ovális arc büszke tulajdonosa vagy: bármilyen szemüveget viselhetsz, mindig fenomenálisan fogsz kinézni.

Csak rajtad áll, hogy mit választasz. Olvasgass az arcformákról, nézd meg a kedvenc márkáid ajánlatait és ne add fel, amíg meg nem találod a tökéletes darabot.

Előbb mindent próbáljon fel – igen, megy ez online is

Használd a virtuális próbát egy tökéletes vásárlási élmény érdekében

Egészen biztosan megörül annak a megállapításnak, hogy a dioptriás szemüvegek interneten történő vásárlása ismét valamivel fejlettebb. Még ha tud is mindent az arctípusáról (és ezáltal az önnek legmegfelelőbb keretekről is), mindig figyelembe kell venni egyéb tényezőket is. Milyen színű keret lesz az ön számára a legjobb? Honnan tudhatja, hogy az új szemüveg tökéletesen fog illeni megjelenéséhez és stílusához?

A válasz egyszerű: használja a Virtuális próbát. Csak webkamerára vagy fényképre lesz szüksége hozzá, amiket arra használhat, hogy megtudja, hogyan fognak önön mutatni a hőn áhított keretek. Számos termékünket fel tudja így próbálni, tehát vágjon bele és szórakozzon! Ha átnézi választékunkat és felpróbál különböző kereteket, szinte biztos, hogy legalább egyikükbe beleszeret.

És mi a legjobb dolog a dioptriás szemüvegek online vásárlásában? Az, hogy mindig megtalálja, amit keres – többezer variáció létezik, amelyeket otthona kényelméből nézhet át. Vágjon hát bele, lazuljon el. Szerezzen magának örömet egy tökéletes dioptriás szemüveggel!

Éljen az egyedi akcióval és válasszon minősített dioptriás lencsét 990 Ft-ért az eyerimen