A Látás Világnapját évente egyszer, október második csütörtökén ünneplik. Az eseményt az IABP (International Agency for the Prevention of Blindness, Nemzetközi Vakságmegelőző Ügynökség) koordinálja a VISION 2020 globális kezdeményezés keretében, amelynek során a vakság és a látási nehézségek kerülnek előtérbe. Idén a Látás Világnapja 2021. október 14-re esik!

A Látás Világnapja minden évben felhívja a vaksággal és a látássérüléssel kapcsolatos tudatosság növelésének fontosságára, mivel ez az egyik legnagyobb nemzetközi közegészségügyi kérdés. Világszerte mintegy 285 millió ember él látássérüléssel vagy vaksággal, pedig a látáskárosodások 80%-a elkerülhető lenne. Ha évente egyszer mindannyian ellátogatnánk egy optometristához, akkor a korai diagnózisnak köszönhetően tíz emberből nyolc nem vakulna meg.

Ha már kiértékelték a szemedet, de nem emlékszel a dioptriás értékekre, akkor nagyszerű hírünk van a számodra. Nem kell új méréseket végeztetned, mert az új Lens Scan alkalmazásunkkal otthon is kényelmesen lemérheted a pontos dioptriás értékeket. ITT találsz több információt a Lens Scan alkalmazásról és arról, hogy ezt hogyan tudod megtenni. 

Tényleg a lehető legtöbbet szeretnénk tenni a szemeidért. Éppen ezért örülnénk, ha velünk ünnepelnéd a látás világnapját, és az Instagramon szervezett versenyeinken nagyszerű díjakat nyerhetsz. 

Ezen a napon nem szeretnénk, ha a számítógép vagy a telefon képernyőjét nézve tovább romlana a látásod, ezért egy gyors áttekintést készítettünk arról, hogy a világ hogyan áll a látáshoz. Beleesik valamelyik kategóriába?

World Sight Day 2017

Mert a szeme megérdemli a védelmet.