A szem az egyik alap érzékszervünk ezért fontos, hogy odafigyeljünk rá, akár megelőzőleg is. Legtöbbünk csak abban az esetben megy el szemészhez, ha látási problémánk van vagy fájdalmat érzünk. A rendszeres szemvizsgálattal olyan betegségek is időben kimutathatóak, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatok vagy anyagcsere-rendellenesség.

Mikor sürgős a szemorvos meglátogatása?

✔  ha akut állapotot érzel egyértelmű előjelek nélkül,
✔  ha idegen tárgyat érzel a szemedben,
✔  ha fájdalmat, égést, pirosságot látáskárosodást, kettőslátást tapasztalsz,
✔  ha krónikus fájdalom és látási probléma jelentkezik,mely folyamatosan súlyosbodik,
✔  ha krónikus fejfájástól szenvedsz (lehet, hogy nem a látáskárosodás az oka, azonban megéri kivizsgáltatni, mivel ez is az okozója lehet)

Milyen gyakran kell felkeresni a szemészem?

A különféle látás károsodások elkerülése végett tanácsos évente legalább egyszer ellátogatni a szemészhez. Ha már elmúltál 60 évente többször is szükséges ellátogatni a szemészetre. Mindenki képes találni pár órát a szeme kivizsgálására. Végülis ez még mindig a legfontosabb érzékszervünk és nélküle az életünk nagyon gyorsan megváltozna. Szóval ne légy lusta és ha nem emlékszel mikor jártál utoljára a szemésznél, telefonálj és egyezz le egy időpontot. AZONNAL.

szemorvos látogatás, dioptriás szemüvegek, dioptriás szemüveg online vásárlása, szem teszt, eyerim collection, eyeirm blog

Hogyan néz ki egy szemvizsgálat?

- éleslátás vizsgálata (dioptriás értékek mérése és látásvizsgálat szemüveg nélkül)
- szemnyomás (intraokuláris) és perifériás látás vizsgálata (a glaukóma megelőzése érdekében, melyet a perifériás látás romlása és a fokozott szemnyomás jellemzi )
- könnytermelés vizsgálata (a lehetséges allergiás betegség, autoimmun betegség, endokrinológiai betegség vagy ismétlődő gyulladások kimutatására)
- a szem hátsó részének vizsgálata (az erekben bekövetkező változások, látóidegi, retina, sárga foltok vagy intraokuláris daganatok kimutatására)
- a szem első részének vizsgálata (szaruhártya, írisz, lencse)

Az orvos által meghatározott szemkárosodás esetén, ajánlott kiválasztani a megfelelő szemüveget, amely kényelmes és segít a látáskárosodás javításában. A megszokott módon elmehetsz egy optikába, de az eyerim-en lehetőgésed van a dioptriás szemüveg online megvásárlására. Sokan szkeptikusok a dioptriás szemüvegek online vásárlásával kapcsolatban, de engedd meg, hogy meggyőzzünk arról, hogy ez valójában egyszerű. Olvasd el ezt a cikket és tudd meg, hogyan kell elolvasni a szemüveg receptet. Ha továbbra sem vagy biztos magadban, vedd fel a kapcsolatot a roppant barátságos ügyfélszolgálatunkkal.

szemorvos látogatás, dioptriás szemüvegek, dioptriás szemüveg online vásárlása, szem teszt, eyerim collection, eyeirm blog

Megvannak a dioptriás adataim, hogyan tovább?

Az eyerim-en tucatnyi dioptriás szemüveg közül válogathatsz, még a saját eyerim collection márkánkból is. Széles választékát kínáljuk a kereteknek, anyagoknak és kiváló minőségű lencséknek, melyek ingyen járnak a szemüveghez és olyan extrák is választhatóak, mint a polarizált bevonat, kékfény szűrő és sok más. A legújabb lehetőség a progresszív (multifokális) lencsék, melyek kizárólag az eyerim collection esetében elérhetőek. Hogy mi a legjobb? Ha nem tetszik a szemüveg, 30 napon belül visszaküldheted. A teljes árat visszatérítjük. A teljes árat, komolyan. A lencsékkel, mindennel.

TUDTAD-E?

Az optikus és a szemész nem azonos foglalkozás. A szemész egy orvos, aki szemüveget írhat fel, vizsgálatot végez, alapvető optometriai szolgáltatásokat nyújt, legfőképp szembetegségeket vagy akut problémákat. Az optikus az első egészségügyi szolgáltató, aki rutinszerű vizsgálatot végezhet (ellenőrizheti, hogy van-e szükség erősebb lencsékre, stb.), megtanítja a kontaktlencse használatát, de nem végezhet műtétes beavatkozást.

Leegyszerűsítve - amennyiben súlyos szembetegségek sebészeti vagy orvosi beavatkozására van szüksége, látogasson el szemorvosához. Ha rutinszerű vizsgálatra van szüksége, például szemvizsgálat, új lencsék felírása vagy a kontaktlencsék használatának megtanulására - keress fel egy optikust.

szemorvos látogatás, dioptriás szemüvegek, dioptriás szemüveg online vásárlása, szem teszt, eyerim collection, eyeirm blog

Úgy gondoljuk, hogy sikerült meggyőznünk a rendszeres vizsgálatok betartásának fontosságáról, valamit mutattunk neked egy egyszerű módot arra, hogy hogyan vásárolhatod meg a dioptriás szemüveged online. Látogass el az eyerim webshopjába és hisszük, hogy megtalálod a számodra megfelelő szemüveget.