A téli olimpiai játékokat 4 évente rendezik meg, és biztosak vagyunk benne, hogy szinte észre sem vette azt, hogy újabb 4 év elszaladt! Gondolt ugyanakkor már arra, hogy ezen bámulatos sportolók milyen szemüvegeket használnak a teljesítményükhöz? Nos, mi tudjuk ezt! Tekintse meg alábbi cikkünket, és álmodozzunk együtt arról, hogy milyen lehet ennyire vagánynak lenni!

Ha nem igazán követi a sport világát, röviden elmagyarázzuk, miről is szól ez az alkalom. A téli olimpiai játékok igencsak figyelemre méltó, globális sporteseménynek számítanak. A legelső téli olimpiát Franciország Chamonix nevű városában tartották, 1924-ben. Ekkortájt a neve “1924-es chamonix-i nemzetközi téli sport hét” volt. Ezen téli sporthéten 16 ország 258 sportolója vett részt. Érdemes összehasonlítani ezeket a számokat a Szocsiban tartott legutóbbi (2014-es) téli olimpia számaival, ahol 88 ország 2780 sportolója jelent meg. Ez egyértelműen mutatja, hogy az esemény 100 év alatt mennyit fejlődött. Általánosságban szólva az olimpiai játékok eddigi rengeteg éve az egyik oka annak, hogy ez az alkalom ilyen bámulatos és magas presztízsű, és nem kizárólag a sportolók, de a résztvevő országok lakóinak számára is. Az idei olimpiát Pjöngcsangban rendezik meg, február 9-től 25-ig. A versenyzők tudásukat 7 sportágban, és azokon belül 15 versenyszámban mérik össze. És mire van szüksége a téli sportolóknak a teljes összpontosításhoz, és a szemük szükséges védelméhez? Természetesen szemüvegre! Alább kiválasztottunk néhány téli sportot a hozzájuk illő szemüvegekkel együtt, minden kíváncsi lélek számára.

Havas sportágak

Az idei olimpián jó néhány havas sport szerepel, melyek főleg síeléssel és hódeszkával kapcsolatosak. Ezekhez a legelterjedtebb szemüvegtípus természetesen a síszemüveg. Ugyanakkor egyes havas sportok esetén (például szánkózás vagy egyszemélyes bob) a sportolók sisakokat is viselnek, amelyek többek között fejhallgatót és kamerát tartalmaznak, védik a szemüket, és bebiztosítják magukat, hogy semmi ne csúszhasson le róluk a kb. 140 km/órás sebességnél. Az éles látás és az általános szemegészség fontosságának felismerése viszont egyáltalán nem veszi el a professzionális síelők és hódeszkások bátorságát! Ha ön szívesen hódítja meg a lejtőket hódeszkáján vagy egy bobon, mindig ügyeljen szemei megfelelő védelmére.

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Jeges sportok

A jeges sportokat hatalmas méltóság és egyfajta hóbortosság jellemzi. Maga a tény, hogy ezen sportolók korcsolyáikon könnyedén kivitelezik a szebbnél szebb piruetteket és ugrásokat, egyszerűen eszméletlen az átlagember számára, akik közül sokan a várost sem tudják bejárni elesés nélkül. Ugyanakkor ezen bámulatos versenyzőknek is szükségük van a megfelelő szemvédelemre! Kifejezetten igaz ez a gyorskorcsolyázókra és rövidpályás gyorskorcsolyázókra, akik szemeire nem csupán a jégdarabkák, de a pályáról érkező napfény is veszélyt jelenthet. Ezért mindnyájuk visel valamilyen védelemre szolgáló sportszemüveget. Ön is rajong a jeges sportokért, még ha esetleg nem is született korcsolyázó őstehetségnek? Akkor mindenképpen tekintse meg sportszemüveg választékunkat!

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Idén a sportolók mindegyike abban reménykedik, hogy legalább egyet hazavihet a megszerezhető 102 éremből, amelyeket Lee Suk-woo tervező hozott létre, a koreai ábécé Hangeul jelét használva fő motívumként...álljunk meg egy pillanatra, és ámuljunk el ezen bámulatos érmeken. Mi is boldogan versenyeznénk ezekért!
Mindegy, hogy ön egy ígéretes jövőbeli biatlonista, vagy egy bátor halandó, aki egyszerűen szereti a téli sportokat, szerezze be szemvédő sportszemüvegét, és ne feledje: ha február 18. és február 20. között vásárol nálunk sport- vagy síszemüveget az “OLYMP” kód megadásával, 10 % kedvezményt is biztosítunk a megrendelésére. Mert a bajnokok ránk mindig számíthatnak!