A Persol egy kézműves olasz szemüvegmárka, amely napszemüvegekre és dioptriás szemüvegekre specializálódott.  A Persol név az olasz per il sole, “a napért” kifejezésből származik. A Persol története 1917-ben, Turin-ban kezdődik, amikor a cég tulajdonosa Giuseppe Ratti elkezdte első szemüvegeinek és lencséinek gyártását sportolók és pilóták számára. Manapság az összes műanyag Persol (nap)szemüveg Olaszországban készül, cellulóz-acetát felhasználásával.

A Persol az egyik legrégebbi szemüvegmárka az egész világon, amely jelenleg a Luxottica group tulajdonában áll. Mai napig Olaszországban készülnek a keretek, amelyeket továbbra is kézzel készítenek, mindeközben pedig szigorúan figyelnek a tökéletességre, a komplexitásra és a precizitásra.

CSOMAGOLÁS

Az összes Persol napszemüveget és dioptriás szemüveget márkajelzéssel ellátott kiskereskedelmi dobozban forgalmazzák. Minden doboz tartalmaz egy Persol garanciajegyet. Ez a tanúsítvány egy dombornyomott Persol logóval rendelkezik, a belsejében a napszemüveg és a kereskedő adatai számára van hely. Egy márkás szemüvegtisztító kendő is megtalálható a dobozban. Végül, de nem utolsó sorban, a Persol szemüvegtok is tartalmaz egy logót.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - csomagolás, igazolás, törlőkendő, tok

FELHASZNÁLT ANYAGOK

A kristálylencséktől az acetátból és fémből készült keretig, az ikonikus nyíltól és a felszín alatt megrejtőző technológiáig - a Persol-ok nem csupán szemüvegek, hanem igazi műalkotások. A legtöbb modell értékes és természetes eredetű anyagokból készült lencséket tartalmaz, amely garantálja a védelmet és a látás tisztaságát.

A Persol napszemüvegekben a márka által szabadalmaztatott ‘Meflecto’ flexibilis szárrendszert alkalmazzák, amely a világ első rugalmas szárrendszere, amely a maximális kényelem jegyében készült azért, hogy megszüntesse a szemüveg szárainak a fejre gyakorolt nyomását. A Meflecto rendszer lehetővé teszi azt, hogy a szemüvegek alkalmazkodjanak bármilyen egyedi arcformához és tökéletesen illeszkedjenek a viselő fejére.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - felhasznált anyagok

MÁRKAJELZÉS

A márkajelzés az ezüst nyíl (amelyre gyakran hivatkoznak a Supreme Nyílként is), amelyet a márka által gyártott szemüvegek többsége is magán visel. A Supreme Nyíl a Persol szimbóluma, meghatározó jellemvonása. Amikor Ratti megalkotta a Nyilat, azt mondta, hogy “ez lesz az én csatalovam”. Az első leegyszerűsített verziót (amelyet Simplexnek hívnak) követően a nyíl számos technikai és dizájnbeli változtatáson ment keresztül, amely végül a jelenlegi Persol kollekcióban is használt Supreme Nyílhoz vezetett.

A Nyíl története során több mint 30 verzión esett át. Ez a nyíl teszi a Persol szemüvegeket olyan felismerhetővé a szemüvegek rengetegében, és ez is teszi a márkát olyan ikonikussá. A Nyíl maga fémből készül, amit ezután finoman illesztenek be a szemüvegekbe. Ez a keret felszínébe belelapul, sarkai egyenesek és letisztázottak.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - márkajelzés

LOGÓ

A legtöbb napszemüveg esetében a jobb lencse felső sarkában található meg a Persol logó. A Persol szemüvegek jobboldali szára szintén tartalmazza a Persol logót, amelyet a 'Hand Made in Italy' felirat követ. A CE betűket (, amelyek az Európai Szabványnak megfelelést jelentik) szintén tartalmazniuk kell a szemüvegeknek.

Az új Persol szemüvegek baloldali szára egy 3 vagy 4 számból álló modell-kódot és egy ezt követő betűt tartalmaznak. Itt megtalálhatod a méretre vonatkozó információt is, amely két különálló számból áll.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - logó  Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - logó

Idén Augusztusban a Persol egy teljesen új kollekciót dobott a piacra, amely 5 szériából áll, melyek neve: THE BREAK, THE FUN, THE RIDE, THE CHILL, THE TABLE. A Persol kollekciója az életet ünnepli teljes valójában - arra ösztönöz, hogy engedd el a megszokott dolgokat és élvezd az újdonságot. A legnagyobb szabadság az, ha önmagad lehetsz. Figyeld meg magad körül a fűszálakat, a napsugarakat, a bőröd forróságát. Osztozz barátaid társaságán, akik talán már értik ezt az életérzést, ezek az apró örömök többet jelentenek mindennél. Fedezd fel a legújabb 2019-es Persol kollekciót.

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez az útmutató önmagában nem tudja garantálni az eredetiséget, illetve a Persol is változtathat a gyártási folyamatokon. Ebben az esetben igyekszünk frissíteni az útmutatónkat annak érdekében, hogy mindig friss információkkal légy ellátva. Nézd meg a Persol-kollekciónkat az eyerim webshopjában és próbáld fel a szemüvegeket a Magic Mirror segítségével.