Az olasz Fendi gyökerei 1925-ből, Rómából származnak. A Fendi egy luxusmárka, mely bőr és divat kiegészítőket, valamint divatos szemüvegeket is gyárt. A Fendi az alapító házaspár, Adele és Edoardo, vezetékneve. Mellesleg tudtad, hogy a Fendi logóját Karl Lagerfield (a kor ismert fiatal német karikaturistája Párizsban) tervezte? A Mdivatpiacon eltöltött évtizedek után, az első Fendi napszemüveg 1980-ban látta meg a napvilágot.

A Fendi napszemüvegek azonnal kitűnnek a tömegből. Könnyen felismerhetőek a merész és extravagáns keretektől az elegáns és örök modellekig. Minden bizonnyal felkeltik a figyelmed. De hogyan lehet felismerni, hogy hamis vagy eredeti? Olvass tovább.

CSOMAGOLÁS

A legújabb Fendi napszemüvegek egy márkás dobozban érkeznek. A logónak és a betűstílusnak is meg kell felelnie a Fendi által használt betűvel. Néhány régebbi modell esetében ez különbözhet stílusban és színben.

Az eredeti Fendi napszemüveghez jár egy eredetiségi bizonyítvány valamint garancialevél a csomagban. A bizonyítvány egy kártya, egy borítékban. A kártya egyik felén egy Fendi logó szerepel. A logó hibás elhelyezése vagy helyzete a hamis szemüveg jele. A kártya másik oldala egy Fendi hologrammal lesz ellátva. Ez a hologram változtatni tudja a színét sötétről világosra a Fendi emblémák között.

fendi, fendi szemüvegek, hogyan ismerjük fel az eredeti fendi szemüveget, fendi csomag, eyerim, napszemüveg, eyerim blog

A tok külsején is kell, hogy szerepeljen egy logó (természetesen ennek meg kell egyeznie a többi logóval a csomagoláson és a szemüvege). Ne feledd el átnézni a varrást, melynek pontosnak és egyenletesnek kell lennie.

Minden csomag tartalmaz egy tisztító kendőt az eredeti Fendi logóval.

fendi, fendi szemüvegek, hogyan ismerjük fel az eredeti fendi szemüveget, szár, eyerim, napszemüveg, eyerim blog

NÉV & FELIRAT

Nézd meg a napszemüveg belső részeit - ellenőrizd a Fendi helyesírását és ellenőrizd, hogy van-e “Made in Italy” (Olaszországban gyártott) felirat. Minden eredeti Fendi szemüvegnek rendelkeznie kell egy CE felirattal a jobb száron, mely Európai Uniós követelmény. A szár külső részén Fendi feliratnak kell lennie nyomtatott nagybetűkkel.

fendi, fendi szemüvegek, hogyan ismerjük fel az eredeti fendi szemüveget, orrnyereg, eyerim, napszemüveg, eyerim blog

A következő lépés az orrnyereg ellenőrzése. Amennyiben a szemüvegen található orrnyereg, a fém rész közepében egy gravírozott Fendi logót kell találnod.

fendi, fendi szemüvegek, hogyan ismerjük fel az eredeti fendi szemüveget, fendi szériaszám, eyerim, napszemüveg, eyerim blog

TÍPUSSZÁM

Az egyik szárán a szemüvegnek tartalmaznia kell a típusszámot, mely F betűvel kezdődik. A típusszám magában rejti a lencse és keret méreteit.

fendi, fendi szemüvegek, hogyan ismerjük fel az eredeti fendi szemüveget, zsanér, eyerim, napszemüveg, eyerim blog

SÚlY & ZSANÉROK

Az eredeti Fendi szemüvegek könnyű anyagokból készülnek, így azok könnyebbek a hamisítványoktól, mivel azok pl. Egyszerű műanyagból készülnek. Utolsó sorban a zsanérokat kell ellenőriznünk - a hamisítványok nem fémből készülnek és csavarokkal rögzítik a kerethez. Ellenőrizd a működésüket - könnyen és simán kell működniük, elakadás nélkül. Ha nem, akkor valószínűleg hamis Fendi szemüveged van.

Kérjük vedd figyelembe, hogy az útmutató nem garantálja az eredetiséget és a Fendi is eszközölhet változtatásokat a gyártási folyamatokban. Azonban, folyamatosan frissítjük az útmutatónkat minden változtatásról, hogy informáljunk téged! Az eyerim a hivatalos partnere a Luxottica & Safilo gyártóknak, szóval nem kell aggódnod a termékeink eredetisége miatt. Nézd meg a Fendi kollekciónkat az eyerim webshopjában és próbálj fel néhányat a Magic Mirror-al.