Esetleg vintage-inspirálta napszemüvegekre vágysz a hétköznapra vagy különleges alkalmakra? Ess szerelembe a divattippjeink segítségével, amelyeket a 2019-es Divathetek inspiráltak.

A napszemüvegek minden évszakban aktuálisak és kulcsfontosságú elemei egy outfitnek. A Divathetek borzasztóan népszerűek világszerte, hiszen ezek határozzák meg a következő szezonok trendjeit, amelyek közül a szemüvegdivat is nagyon inspiráló tud lenni. Az eyerim kiválasztotta a legjobb outfiteket egyenesen a New york-i Divathétről, amelyek lélegzetelállító szemüvegeket is tartalmaznak.

Az 50-es évek klasszikus cat-eye napszemüvegei

A cat-eye napszemüvegek az 1950-es, 1960-as években lettek nagyon népszerűek, gyakran kapcsolják össze a ‘Beehive’ hajakkal és korszak egyéb ikonikus kinézeteivel. Híres viselője volt a fantasztikus Marilyn Monroe és Audrey Hepburn is. A cat-eye szemüvegek sikere azóta is töretlen, de az idei évben hangsúlyosabban tértek vissza, mint valaha. Ez a modell elérhető a Michael Kors, a Versace vagy a Prada márkáknál.

vissza a jövőbe, cat eye napszemüvegek

Szerethető, vékony cat-eye napszemüvegek

A cat-eye szemüvegek második sikere akkor következett be, amikor a 90-es években visszatértek, de ezúttal egy kisebb verzióban. Valószínűleg te is rendelkeztél egy ilyennel gyerekkorodban. Olyan hírességek, mint Julia Roberts, Kate Moss vagy Cindy Crawford büszke viselői voltak a vékony cat-eye szemüvegeknek és most olyan hírességek, mint Gigi Hadid (akinek már van is egy kollekciója a Vogue-gal) , Rihanna és még sokan mások visszahozták ezeket a nőies és szexi szemüvegeket a rivaldafénybe, valamint a Nagy Alma utcáira. Ez a Prada napszemüveg csak arra vár, hogy valaki egy csini-hétköznapi szett mellé felvegye - bizonyára ki fogja hangsúlyozni a te saját stílusod.

vissza a jövőbe, keskeny cat eye napszemüvegek

Kerek napszemüvegek - Hippi hangulat

A kerek napszemüvegeket gyakran kapcsolják össze a hippi korszakkal, de a mai divatban is méltán megérdemelt helyük van. A hippi napszemüvegek valószínűleg mindenkinek jól állnak, a kicsi gyermekektől egészen az irodában dolgozó felnőtt nőkig. A Kerek napszemüvegek egyszerűen kombinálhatóak blézerekkel, ruhákkal, szoknyákkal, amelyek szinte bármilyen mintájúak vagy anyagúak lehetnek. Találd meg a tökéletes darabot önmagad számára, itt van például a Kerek Polarizált Ray-Ban kollekció, vagy ennek szofisztikáltabb verziói a Miu Miu vagy a Moncler márkáktól.

vissza a jövőbe, kerek napszemüvegek

Férfias hangulatot kölcsönző szögletes napszemüvegek

A Browline szemüvegekkel együtt, a Wayfarer szemüvegek is nagyon népszerűek voltak az 1950-es évek férfiainak körében. Ezek olyan formával rendelkeznek, amelyek mindenkinek jól állnak. A viszonylag egyszerű keret könnyedén illeszkedik minden arcformához. A férfias megjelenés ellenére rengeteg nő szereti és viseli ezeket nap mint  Az egyik leghíresebb szögletes szemüvegeket gyártó márka a Ray-Ban a Wayfarer Classic szemüvegekkel.

vissza a jövőbe, szögletes wayfarer napszemüvegek

Kurt Cobain kedvencei - ovális szemüvegek

A 90-es években sok retró szemüveg tért vissza a köztudatba - a cat-eye- és az ovális szemüvegek. Valószínűleg az akkori legnagyobb influencer maga Kurt Cobain volt, aki imádta a fehér műanyag keretes napszemüvegeket, amelyeket 24/7 hordott. 24 év elteltével az ovális szemüvegek újra visszatértek az utcákra, felfrissítik mindenki outfitjét. A stílustól függetlenül. Nézd meg a Guess, a Polaroid vagy a Versace új darabjait.

vissza a jövőbe, ovális napszemüvegek

Páncél szemüvegek

A páncél szemüvegek a legnépszerűbb trendek egyikei manapság. Viseld őket sporthoz vagy hozz meg egy bátor döntést és viselj elegáns páncél szemüvegeket a Max&Co-tól a hétköznapi összeállításod mellé. Nem mindenki tudja viselni az űrkorszaki divatot, a Versace-tól, de ha működik, akkor az nagyon MŰKÖDIK. Tökéletes szögletesebb vagy ovális arccal rendelkezők számára.

vissza a jövőbe, páncél napszemüvegek

Tükröződő szemüvegek

A tükröződő lencsék visszatértek. Midenféle formában és méretben kaphatóak és a 80-as, 90-es évek hangulatát kölcsönzik bármilyen outfithez. Már alig várod a nyarat? Kezdd el viselni a Polaroid napszemüvegeit és megígérjük, hogy nagyon fiatalosan és menőn fogsz kinézni. És ami még ennél is jobb - ezek a szemüvegek extra védelmet nyújtanak a szemeidnek, emiatt tökéletesek vezetéshez vagy sportoláshoz, pl.: Oakley Holbrook. Ráadásul minden arcformával hordhatók!

vissza a jövőbe, tükröződő napszemüvegek

Ahogy azt láthatod, a napszemüvegek nem fognak kimenni a divatból egyhamar. Minden kétséget kizáró módon jelenthetjük ki, hogy biztosan találni fogsz olyan szemüvegeket az eyerim kínálatában, amelyek olyanok mintha csak neked lettek volna kitalálva. Vesd bele magad a tökéletes választás/darab megkeresésébe az eyerim webshopjában.