Minden szemüveges nő tudja, hogy milyen nehéz dolog a szemüveg alá remek sminket készíteni. A szemek sokkal nagyobbnak/kisebbnek tűnhetnek a szemüveg alatt, a spirál festéke a lencsékre felkenődik stb. Ezért most 7 praktikus tippel szolgálunk, hogy az Ön sminkje és a szemüvege tökéletesen kiegészítsék egymást.

A lényeg az alapozás

A szem sminkelése nem csak egy gyorsan felvitt szemhéjárnyalóról és szemtusról szól. Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak jól mutasson, hanem az egész nap folyamán kitartson, érdemes alapozót használni. Ez ugyanis kiválóan előkészíti a bőrfelületet a smink vagy a szemhéjárnyaló felvitelére, így a smink nem gyűlik össze a ráncokban, és sokkal tovább kitart. 

Összpontosítson a szemkörnyékre

A szemsminknél a szemkörnyékkel szintén fontos foglalkozni, mivel a szemüveg gyakran kiemeli a tökéletlenségeket. Ezért az alapozón kívül használjon barackos árnyalatú korrektort vagy highlightert, hogy semlegesítse a sötét karikákat vagy a szem alatti hajszálereket, ami ragyogóbbá teszi ezt a területet anélkül, hogy túl világosnak tűnne.

Válasszon megfelelő szemhéjtust

A precízen felvitt szemhéjtus vonala csodásan kiemeli a szemét, és mélységet ad a tekintetének. A gond viszont az, hogy a szemüveg viselésekor könnyen elkenődhet, és csúnya foltokat hagyhat egyrészt az arcon, másrészt a szemüvegen. Ezért válasszon vízálló szemhéjtust, amely tartósabb, és a szemüveg viselése ellenére is egész nap kitart!

Tipp: A szemhéjtus-vonal vastagságát hozza összhangba a szemüvege keretével. Ez azt jelenti, hogy ha kifejezetten vastag kerete van, nyugodtan vigyen fel vastagabb szemhéjtus-vonalat. Ezzel ellentétben, ha finom és vékony kerettel rendelkezik, válasszon visszafogottabb vonalvezetést.

A sminkje árnyalatát igazítsa a szemüvegkerete színéhez

A szemüveg nemcsak egy praktikus segédeszköz, hanem egy abszolút elegáns divatkellék is lehet, amely felhívja a figyelmet a szemére. Használja ezt ki, és a sminkhez válaszon olyan színeket, amelyek a szemét is, és a szemüvegét kiemelik. Vagyis például, ha barna keretes szemüveget visel, válassza a szemhéjárnyalót meleg barna vagy arany színekben. Az ezüst keretekhez viszont a szürke vagy a kék hűvös árnyalatai illenek. Az örökérvényű fekete kerethez szinte bármi illik, de ha Ön merészebb színű szemüveg büszke tulajdonosa, mint például rózsaszín, piros, lila vagy zöld, akkor a szemhéjárnyalóval ne nagyon kísérletezzen. (Végül is, most a sminkről van szó, szóval legyen olyan, amelyben jól érzi magát! ♥)

Tipp: A szemhéjárnyalónak nem szabad túlnyúlnia a szemüvegkereten, hogy az összképet ne zavarja túlságosan össze.

A dioptria is szerepet játszik abban, hogy milyen legyen a sminkje. Mivel a közel látásra való szemüveg (távollátás) optikailag a szemét nagyobbítja, ezt a jelenséget fényes és csillogó sminkkel tudja ellensúlyozni. Ezzel szemben, ha távolba nem lát jól (rövidlátás), a szemei valószínűleg optikailag kisebbnek fognak tűnni. Ezért használjon sötétebb matt szemhéjárnyalót vagy például fehér ceruzát a szem alsó vonalán. Ez kiegyensúlyozza az arányokat, és egyúttal a szeme formáját is kiemeli.

Óvatosan a szempillákkal

Szemsmink szempillaspirál nélkül? Aligha! Ez az, ami kiemeli a szempilláit, és optikailag nagyobbá teszi a szemét. Annak érdekében, hogy szempillái ne kenődjenek a lencséhez, és hogy elérje az igazi „wow-effektust”, először mindenképpen használjon szempillagöndörítőt. Először a szemhéjnál, majd a szempillák közepén, végül pedig a végeknél göndörítse a szempillákat. Ezután a szempillaspirál felvitelével a tekintete varázslatosan tökéletes lesz.

Tipp: Az alsó szempillákat nyugodt lélekkel hagyja ki. A szemüveg kerete árnyékot vethet rá, és a sötét alsó szempillákkal együtt a szeme fáradtnak tűnhet. 

Kerülje a túl sötét árnyékolást

Ha rajong a füstös szemsminkért, viselje kontaktlencsével, de a szemüveghez próbáljon ki valami mást. A túl sötét szemhéjárnyékoló a szemüveg alatt fáradtnak tűnhet a szeme. Ehelyett válasszon világos színeket, amelyek kiemelik a szemhéja természetes színét. Egy kis plusz „drámaiságért” vigyen fel egy kissé sötétebb árnyalatot a szem külső sarkára, és jól kenje el.

Ne feledkezzen meg a szemöldökéről sem

Ha már az ízlése szerint elkészült a szeme, ne feledkezzen meg még egy nagyon fontos dologról - a szemöldökéről. Ha szemüveget visel, a szemöldökének legalább egy része látszani fog a kereten kívül, ezért az legyen rendbe téve, és inkább vastagabb. Nyugodtan adjon neki egy kis színt – ceruzák, árnyékolók és szemöldökgélek minden árnyalatban kaphatók.

Bízunk benne, hogy ezek a tippek segítséget nyújtanak, és a szemei szépségét még jobban kiemelik a szemüveg alatt is!

 

Tipp: Próbáljon ki több ezer szemüveget otthona kényelméből a Virtuális próbával